Mama unei eleve dintr-un liceu din oraşul Copşa Mică, judeţul Sibiu, acuză profesorul de Religie, care este şi preot, că s-ar fi masturbat în timpul orei, fiind filmat. Imaginile au apărut în mediul online, iar Poliţia s-a autosesizat şi a deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările producerii incidentului, ulterior primind şi o plângere de la mama fetei. La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar şi ai Mitropoliei Ardealului fac verificări. Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) spune, că acest caz nu reprezintă o etichetă pentru învăţământ, dar arată o altă problemă a sistemului. Reprezentanţii FSLI afirmă că, dacă ar fi suficienţi psihologi şcolari, problemele comportamentale ar fi depistate la timp. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat, la Europa FM, că preotul din Copşa Mică, judeţul Sibiu, care este şi profesor de religie şi care este acuzat că se masturba la oră, fiind filmat de o elevă, este nevinovat, gestul lui fiind unul ”necontrolat, provocat de o mâncărime în zona inghinală”.
 
 
Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Sindicatele din învăţământ, despre cazul profesorului de Religie din Copşa Mică: De vină este subfinanţarea – dacă am avea psihologi şcolari, persoanele cu probleme comportamentale ar fi depistate din timp

Mama unei eleve de la Liceul Tehnologic ”Nicolae Teclu” din Copşa Mică, judeţul Sibiu, acuză profesorul de Religie, care este şi preot în municipiul Mediaş, că s-ar fi masturbat într-una dintre ore, în faţa mai multor eleve. 

Femeia povesteşte că una dintre colegele fiicei ei a filmat momentul, iar imaginile au ajuns în mediul online. De asemenea, femeia spune că a sesizat conducerea unităţii. 

Poliţiştii din Sibiu au văzut imaginile şi s-au autosesizat, deschizând o anchetă. 

”În urma apariţiei imaginilor în media, ne-am sesizat din oficiu şi, împreună cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Mediaş, am declanşat cercetări privind circumstanţele producerii incidentului, încadrarea juridică a faptei urmând a fi stabilită. Între timp, mama uneia dintre eleve a depus plângere înregistrată la nivelul Poliţei Oraşului Copşa Mică”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, Elena Welter. 
 
Cazul este cercetat şi de către reprezentanţii Mitropoliei Ardealului şi ai Inspectoratului Şcolar. 
 
 „Înţeleg că este fost profesor de Religie, pentru că şi-a dat demisia între timp. S-a format o comisie a Mitropoliei Ardealului, care va merge la Copşa Mică şi, împreună cu comisia Inspectoratului Şcolar, va analiza mărturiile şi filmarea”, a declarat pentru news.ro, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.
 
În opinia lui, filmarea nu este „edificatoare”, nefiind clare imaginea şi gesturile preotului.

„Persoana, din câte am înţeles, e bolnavă de cancer, iar pentru un psiholog asta ar putea însemna ceva”, a mai spus Bănescu.

O concluzie a comisiei Mitropoliei Ardealului va fi comunicată vineri.

„Dacă această obscenitate este dovedită, el va fi sancţionat foarte drastic”.

Întrebat care ar putea fi măsurile ce pot fi luate în acest caz, Bănescu a spus că preotul poate fi suspendat de la slujirea în biserică „sau poate chiar mai mult de atât”.

 
 
 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.