Un mecanic de tren care circula pe magistrala 300 între Sighişoara şi Sibiu a oprit garnitura în gara Dumbrăveni pentru că risca să depăşească timpii regulamentari de lucru. Mecanicului i s-a comunicat că există un pasaj subteran şi că nu blochează traficul, însă pasajul nu a fost construit deocamdată, iar trenul a blocat bariera de la nivel cu calea ferată la intrarea în oraşul Dumbrăveni. Mecanicul nu-şi putea continua drumul întrucât depăşirea timpilor regulamentari de conducere înseamnă întocmirea unui dosar penal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, Elena Welter, a precizat, marţi, pentru News.ro  că traficul rutier la intrarea în localitatea Dumbrăveni din DN 14 a fost blocat pentru aproximativ 40 de minute, după ce un tren de marfă a blocat bariera.

"Mecanicul de tren a fost anunţat că i se termină timpii regulamentari de conducere şi i s-a cerut să oprească în staţia Dumbrăveni pentru că acolo ar exista un pasaj subteran şi nu deranjează traficul. În zonă se lucrează la linie, iar pasajul, de fapt, nu există. În aceste condiţii, trenul a blocat trecerea la nivel cu calea ferată la intrarea în localitatea Dumbrăveni, staţia CFR fiind în apropierea şoselei”, a declarat Elena Welter.

Potrivit acesteia, mecanicul nu putea să-şi continue drumul întrucât depăşirea timpilor regulamentari de conducere la mecanicii de tren înseamnă întocmirea unui dosar penal.

Mecanicul a fost contactat de către conducere, care i-a cerut să ducă trenul în Gara Mediaş, traficul fiind astfel deblocat”, a mai declarat Elena Welter.

Potrivit acesteia, la intrarea în Dumbrăveni nu s-au format coloane de maşini, existând două rute alternative de intrare în oraş, prin localităţile Alma şi Hoghilag.

Incidentul de la Dumbrăveni este cercetat în continuare de Poliţia Transporturi Feroviare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.