Un bărbat din comuna Răşinari, judeţul Sibiu, care a fost surprins de Lucian Mândruţă în timp ce arunca deşeuri de construcţii în albia unui râu, a fost amendat de Garda de Mediu cu 2.000 de lei. Primăria Răşinari lucrează pentru igienizarea zonei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cursul zilei de astăzi, în urma unei filmări postate pe Facebook de jurnalistul Lucian Mândruţă şi distribuită pe aceeaşi reţea de socializare, în care se vede cum şoferul unei autoutilitare descarcă o remorcă cu pământ în albia râului Şteaza, Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Sibiu s-a autosesizat şi a demarat un control în teren, la care au participat reprezentanţi ai IPJ – Sibiu şi ai SGA Sibiu, împreună cu primarul Comunei Răşinari. La scurt timp, a fost identificat făptaşul, care a declarat că «pământul provenea de la un prieten care săpase în curte»”, a transmis, joi seară Garda Naţională de Mediu.

Sursa citată a precizat că bărbatul a fost sancţionat cu amendă contravenţională în cuantum de 2.000 lei, conform Legii 211/2011 privind regimul deşeurilor.

Totodată, Garda de Mediu a dispus Primăriei Răşinari măsuri de igienizare a perimetrului afectat, precum şi monitorizarea zonelor predispuse la abandonarea de deşeuri.

La ora transmiterii acestei ştiri, reprezentanţii Primăriei acţionează cu utilaje în vederea salubrizării zonei respective.

”La capătul spre Păltiniş al Răşinariului am prins o descarcare (presupun) ilegală de reziduuri - pământ şi câteva cărămizi. De la construcţii probabil. Pe o pajiste care a fost cândva frumoasa. În râu!”, a scris Mânruţă pe Facebook. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.