Procurorii de la Parchetul Tribunalului Sibiu au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de 15 dintre cei 25 de poliţişti rutieri audiaţi în dosarul vizând peste o sută de fapte de luare de mită. Pentru zece agenţi s-a formulat propunere de arestare preventivă, iar alţi cinci au fost plasaţi sub control judiciar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, după audierea celor 25 de suspecţi - agenţi de poliţie rutieră din cadrul I.P.J. Sibiu - Serviciul Rutier - Biroul Drumuri Naţionale şi Europene - privind săvârşirea mai multor infracţiuni de corupţie (cel puţin 115 infracţiuni de luare de mită), infracţiuni de serviciu (cel puţin 54 de infracţiuni de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit) şi infracţiuni de fals, prin ordonanţa procurorului s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de 15 dintre aceştia.

Totodată, 13 dintrei ei au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

"La data de 20.05.2021, faţă de 10 dintre inculpaţi (agenţi de poliţie rutieră din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Rutier – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene) s-a formulat propunere de luare a măsurii arestării preventive, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 20.05.2021 până la data de 18.06.2021, inclusiv, aceasta fiind înaintată judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu. Cu privire la 5 dintre inculpaţii faţă de care s-a pus în mişcare acţiunea penală, prin ordonanţa procurorului din data de 20.05.2021, s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar", arată sursa citată.

Cercetările continuă în acest dosar, raportat la probele administrate, şi în special a datelor rezultate din punerea în aplicare a măsurilor de supraveghere tehnică, până la identificarea tuturor faptelor şi autorilor acestora.

Pe parcursul cercetărilor, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, împreună cu lucrători de poliţie judiciară din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Sibiu, au beneficiat de sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie, Serviciului Judeţean Anticorupţie Alba, Serviciului Judeţean Anticorupţie Braşov, conducerea Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Sibiu, Serviciul de Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Sibiu, Brigada Mobilă de Jandarmi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.