Autorităţile din Sibiu au luat mai multe măsuri pentru suplimentarea locurilor pentru pacieţii cu coronavirus şi fluidizarea activităţii la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Sibiu, după ce la începutul săptămânii un medic din UPU a atras atenţia asupra lipsei locurilor. Se vor monta trei containere pentru pacienţii suspecţi şi cei confirmaţi, iar Sala Sindicală din cadrul unităţii sanitare a devenit zonă de aşteptare pentru pacienţi, astfel încât aceştia să nu mai aştepte în curtea spitalului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prefectura Sibiu a anunţat, joi, mai multe măsuri care au fost luate în urma întâlnirii dintre repreentanţii sistemului medical cu prefectul Mircea Creţu şi preşedintele Consiliului Judeţean, Daniela Cîmpean.

”S-au suplimentat paturile de la SCJU cu un număr de 9 paturi dintre care 4 sunt pe secţia de Boli Infecţioase şi 5 sunt în structura modulară I. Sunt în curs de angajare un număr de 9 cadre medicale, 6 asistenţi şi 3 infirmieri, care vor deservi pacienţii COVID-19, în cadrul SCJU Sibiu. În sprijinul UPU se vor amplasa 3 containere sponsorizate pentru pacienţii suspecţi şi cei confirmaţi pozitivi cu SARS CoV-2”, a transmis Prefectura Sibiu.

Sursa citată a precizat că urmează ca în cel mai scurt timp să fie achiziţionate pentru UPU teste de detecţie a antigenelor SARS-CV-2, în urma cărora pacienţii asimptomatici sau cu forme uşoare vor sta în izolare la domiciliu, cei cu simptomatologie severă vor fi internaţi.

”La acest moment Sala Sindicală de la SCJU Sibiu, funcţionează ca zonă de aşteptare pentru pacienţii suspecţi şi cei confirmaţi pozitiv cu SARS CoV-2”, a mai transmis Prefectura Sibiu.

La începutul săptămânii, medicul Voichiţa Halmaghi din cadrul UPU Sibiu a atras atenţia, într-o şedinţă a CSJU, că nu mai sunt locuri, fiind admonestată de prefect: ”Ne facem de toată minunea”.

Ulterior, Mircea Creţu şi-a cerut scuze şi a anunţat că se vor lua măsuri.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.