Cea mai mare partea a arterelor din municipiul Sibiu, dar şi două drumuri judeţene sunt închise, sâmbătă, pentru desfăşurarea Maratornului Internaţional Sibiu, eveniment caritabil de strângere de fonduri pentru diferite cauze sociale, la care aleargă peste 3.200 de copii şi adulţi. Preşedintele Consiliului Judeţean şi unul dintre viceprimarii municipiului Sibiu se află printre alergătorii înscrişi în competiţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În municipiul Sibiu are loc, sâmbătă, prima ediţie a Maratonului Internaţional Sibiu, eveniment transformat din SemiMaratonul Sibiu, care a avut câteva ediţii de succes.

Startul competiţiei a fost dat la ora 8.30, iar pentru buna desfăşurare a evenimentului Poliţa Rutieră închide, total sau parţial, cea mai mare parte a arterelor din oraş, mai ales în zona centrală, dar şi două drumuri judeţene, către Răşinari şi Poplaca. Vor fi închise temporar străzile: Tribunei, Mitropoliei, Centumvirilor, Konrad Hass, Moş Ion Roata, Odobeşti, 9 Mai, Brutarilor, Magheru, Avram Iancu, Filarmonicii, Pompei Onofrei, Cetăţii, Justiţiei, între bulevardul Victoriei şi Zaharia Boiu – adică cea mai mare parte a centrului istoric al municipiului Sibiu, dar şi parcările din zona centrală.

Traficul rutier este restricţionat pe câte o bandă a marilor bulevarde din zona centrală, Corneliu Coposu şi Victoriei. În plus, se va circula alternativ pe un singur fir între Sibiu şi Răşinari, pe drumul judeţean 106 A, se va închide temporar circulaţia în comuna Răşinari şi se va închide traficul către Sibiu dinspre comuna Poplaca, pe drumul judeţean 106 A, "până când ultimul alegător la maraton îl va parcurge”.

La Maratonul Sibiu sunt înscrise 21 de proiecte pentru care aleargă peste 3.200 de copii şi adulţi, în mai multe curse - maraton, 42 de kilometri, semimaraton, 21 de kilometri, ştafetă şi cursele copiilor.

Fiecare alergător a plătit o sumă de bani la înscriere şi poate fi susţinut cu diferite sume de bani de susţinătorii care s-au înscris pe site-ul competiţiei, banii ajungând la proiectul pentru care aleargă concurentul respectiv.

Mai multe oficialităţi locale şi politicieni aleargă în acest an la una dintre curse, susţinând diferite curse. De exemplu, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, dar şi mare parte dintre angajaţii instituţiei, vor alerga pentru susţinerea unui proiect ce vizează Spitalul de Psihiatrie din oraş, aflat în subordinea instituţiei. Viceprimarul municipiului Sibiu, Răzvan Pop, va alerga pentru un proiect care vizează Spitalul de Pediatrie din oraş, aflat în subordinea Consiliului Local.

Anul trecut, soţia şefului statului, Carmen Iohannis, a alergat la această competiţie, la proba de ştafetă, alegând un proiect destinat copiilor prematuri născuţi în Spitalul Judeţean Sibiu.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.