Aproximativ 30 de grefieri de la instanţele din Sibiu au ieşit, marţi, într-un protest spontan în fata clădirii în care funcţionează Tribunalul, Judecătoria, dar şi Parchetele, nemultumiţi de Legea salarizarii. Activitatea instanţelor nu este blocată, fiind asigurate măsurile de mentenanţă şi şedinţele de judecată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Suntem nemulţumiţi de felul în care se desfăşoară aprobarea Legii de salarizare. Discuţiile au avut loc la Bucureşti fără a ne consulta şi pe noi. Şi alte categorii socio-profesionale sunt nemulţumite pentru că cei care au gândit legea au gândit-o foarte prost, în sensul în care ajung grefieri cu studii medii cu vechime foarte mică să aibă salarii mai mari decât grefierii cu funcţii şi cu vechime mare. De asemenea, este o diferenţă foarte mare între funcţiile de conducere şi funcţiile de execuţie, se ajunge la aproape dublu salariului, în mod nejustificat. În condiţiile în care majoritatea grefierilor au studii superioare juridice, chiar masterat sau doctorat, suntem trataţi la nivel de muncitori necalificaţi”, a declarat Viorel Mirion, liderul de sindicat al grefierilor din instanţele sibiene.

Protestatarii afirmă că sunt nemulţumiţi şi de alte aspecte, cum ar fi plafonarea salariilor grefierilor la nivelul arhivarilor, deşi grefierii au studii spuperioare judicice.

"Am venit în această profesie cu anumite aşteptări, dar domnii politicieni nu inteleg importanţa şi complexitatea acestei munci. De asemenea, în această lege nu se iau în calcul incompatibilităţile grefierilor. Noi avem aceleaşi incompatibilităţi ca şi ale magistraţilor, depunem anual declaraţii de avere şi de interese şi alte declaraţii de acest gen, dar nu se are în vedere importanţa şi complexitatea muncii”, a declarat o protestatară.

Potrivit reprezentanţilor Tribunalului Sibiu, activitatea nu este blocată, fiind asigurate acţiunile de mentenanţă şi şedinţele de judecată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.