Angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sibiu au întrerupt lucrul, miercuri, pentru a doua zi consecutiv, nemulţumiţi de Legea salarizării. Aproximativ 70 de persoane au ieşit în curtea instituţiei, activitatea urmând să fie blocată complet până la ora 13.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Circa 70 de persoane au întrerupt activitatea la sediul central al DGASPC Sibiu, de pe strada Mitropoliei, nemulţumiţi de Legea salarizării.

"Prin acest protest spontan vrem să tragem un semnal de alarmă către Guvern şi membrii Camerei Deputaţilor, prin care le solicităm să ne trateze cu aceeaşi unitate de măsură ca şi pe celelalte categorii de bugetari, care au privilegiul de a dispune de o grilă de salarizare distinctă. Vrem să fie apreciate rolul, misiunea şi importanţa pe care asistenţa socială o are într-o societate, să se înţeleagă faptul că noi lucrăm cu destinele frânte ale unei pături sociale din ce în ce mai groase şi că discrepanţele salariale între colegii din alte DGASPC-uri din ţară aduc profunde dezechilibre şi nemulţumiri în rândul tuturor angajaţilor din acest sistem", a declarat  Maria Popa, reprezentantul angajaţilor DGASPC Sibiu.

Activitatea instituţiei va fi blocată până la ora 13.00.

Deocamdată, alţi funcţionari din Sibiu nu au anunţat că s-au raliat protestelor din ţară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.