Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu a decis, vineri, că 11 unităţi de învăţământ vor face ore online săptămâna viitoare, din cauza că localităţile în care se află au o rată de infectare mai mare de 3 la mie. De asemenea, din cauz unor cazuri confirmate mai multe clase de elevi vor intra de luni în online.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu a decis, vineri, scenariile de funcţionare a unităţilor de învăţământ pentru săptămâna următoare.

Astfel, 11 unităţi de învăţământ vor face ore online, din cauza incidenţei ridicate din localităţile în care se află. Este vorba despre Grădiniţa cu Program Normal Curciu, Şcoala Gimnazială Curciu, Şcoala Gimnazială Scoreiu, Liceul Tehnologic "Ioan Lupaş" Sălişte, Grădiniţa cu Program Prelungit Sălişte, Şcoala Gimnazială Boian, Şcoala Gimnazială Apoldu de Sus, Şcoala Gimnazială Apoldu de Jos, Grădiniţa cu Program Normal Apoldu De Jos, Şcoala Gimnazială ”Ion Pop Reteganul” Orlat şi Grădiniţa cu Program Prelungit Orlat.

În scenariul 2 galben vor funcţiona 179  de unităţi de învăţământ din municipiul Sibiu, municipiul Mediaş, Şelimbăr, Şeica Mare, Sadu, Şura Mare, Cornăţel, Cristian, Copşa Mare, Şura Mică, Cisnădie, Stejărişu, Miercurea Sibiului, Bradu, Agârbiciu, Aţel, Avrig, Copşa Mică, Dumbrăveni, Ighişul Nou şi Veştem. Preşcolarii, elevii din ciclul primar, din clasa a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, anul III profesională şi ultimul an al şcolilor postliceale se vor prezenta la şcoală.

În scenariul 3 – verde vor funcţiona 163 de unităţi de învăţământ din restul localităţilor, respectiv toţi preşcolarii şi elevii vor merge fizic la şcoală.

”Chiar dacă unele localităţi sunt în scenariul roşu sau galben, elevii de la grădiniţă sau de la clasele Pregătitoare – IV vor merge la şcoală deoarece în aceste localităţi nu sunt clase de învăţământ gimnazial, elevii desfăşurând cursurile în alte localităţi (exemplu localităţile: Cornăţel, Copşa Mare şi Stejărişu). Preşcolarii de la Grădiniţa cu Program Normal Agârbiciu şi elevii de la Şcoala Primară Fofeldea vor desfăşura orele online şi săptămâna viitoare din cauza lucrărilor nefinalizate”, a mai transmis Inspectoratul Şcolar Sibiu.

Sursa citată a precizat că, de asemenea, mai multe clase vor intra în online, după confirmarea unor cazuri la elevi sau cadrele didactice.       

”Ca urmare, luni, 01.03.2021, în judeţul Sibiu un număr de 19 385 elevi (29,96%), din cei existenţi în unităţile de învăţământ, vor desfăşura orele în sistem on-line”, a mai precizat instituţia.

Municipiul Sibiu se apropie de scenariul roşu, având, vineri, 2,68 la mie. Numărul de cazuri a fost în continuă creştere în ultima perioadă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.