Angajaţii Direcţiei de Finanţe Buzău protestează, miercuri, pentru a treia zi consecutiv faţă de proiectul legii salarizării. Cei mai mulţi angajaţi ai Fiscului buzoian se află în faţa instituţiei, doar câţiva rămânând la ghişee pentru a asigura permanenţa. Şi în Vrancea, finanţiştii au ieşit din birouri şi protestează, miercuri la prânz, în faţa administraţiilor fiscale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit liderului de sindicat al  finanţiştilor din Vrancea, Eugenia Nazîru, angajaţii Fiscului din judeţul Vrancea sunt, miercuri la prânz, în faţa sediilor instituţiilor, având aceleaşi nemulţumiri ca cele exprimate la primele proteste. Oamenii vor ca guvernanţii să nu voteze în forma actuală proiectul legii salarizării, care ar duce la diminuări salariale considerabile în rândul angajaţilor din direcţiile de finanţe.                     

În Vrancea, sunt proteste atât la direcţia din Focşani, cât şi la instituţiile similare din  Adjud şi Panciu, în timp ce o parte a finanţiştilor vrânceni sunt plecaţi la Bucureşti, unde miercuri vor fi negocieri la Ministerul Finanţelor.  

Şi la Buzău, angajaţii Fiscului au ieşit din birouri şi protestează în faţa instituţiilor. Activitatea cu publicul nu a fost întreruptă, însă, având în vedere numărul mare al protestatarilor care sunt în stradă, la ghişee s-au format cozi, iar oamenii au de aşteptat mai mult pentru a-şi rezolva problemele.

Protestatarii spun că vor să lucreze şi-şi pun toate speranţele în negocierile care au loc miercuri în Capitală.

Mai mulţi sindicalişti din Buzău şi Vrancea se află deja la Bucureşti unde, începând cu ora 14.00, este programată o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, fiind posibilă şi o întâlnire cu premierul Sorin Grindeanu şi cu preşedintele ANAF, Bogdan Stan.

Câteva mii de salariaţi din direcţiile de finanţe publice au declanşat un protest spontan, luni dimineaţă, nemulţumiţi de proiectul legii salarizării, iar protestul s-a extins rapid în toată ţara, la direcţiile de finanţe din unele oraşe activitatea fiind oprită total. În multe oraşe, activitatea administraţiilor finanţelor publice a fost blocată în totalitate, angajaţii protestând fie în holurile instituţiilor, fie în faţa sediilor acestora.

De asemenea, câteva sute de salariaţi au protestat în faţa Ministerului Finanţelor. Şi angajaţii direcţiilor de taxe şi impozite din primăriile sectoarelor 2, 3, 4, 6 au oprit lucrul, în semn de solidaritate cu salariaţii din Finanţe. 

Proteste spontane au avut loc în ţară şi marţi şi miercuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.