Şi angajaţii Direcţiei de Finanţe Publice Buzău au întrerupt, luni, activitatea şi au ieşit în faţa instituţiei într-un protest spontan pe termen nedeterminat, ca reacţie la proiectul legii salarizării. Protestatarii spun că după aplicarea legii salariile finanţiştilor ar urma să scadă cu până la 2.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit liderului de sindicat al finanţiştilor buzoieni, Adrian Radu, angajaţii instituţiei au venit luni la lucru şi au decis, de comun acord, să întrerupă activitatea şi să iasă în faţa instituţiei. Astfel, la acest moment, activitatea în Direcţia de Finanţe Buzău este total blocată, fără a se lucra cu publicul.

"Suntem în stradă, protestăm ca reacţie la ignoranţa clasei politice şi a guvernanţilor. Am protestat şi săptămânile trecute dar ne-am menţinut activitatea, azi colegii mei au decis să blocheze activitatea într-un protest spontan, ca reacţie la ignoranţa Ministerului de Finanţe şi a clasei politice. Nu ne dorim asta, dar nu avem ce face atât timp cât clasa politică nu ne ascultă. Scăderea salariilor e dramatică, ne cerem scuze agenţilor economici şi opiniei publice că-i punem pe drumuri inutil, însă aşa nu se mai poate. Pe termen nelimitat suntem în grevă, până le vor înţelege doleanţele şi importanţa muncii noastre", a declarat Adrian Radu, liderul de sindicat al finanţişilor buzoieni.

Angajaţii de la Finanţe Publice Buzău spun că vor rămâne în stradă până îşi vor câştiga drepturile pe care consideră că le au.

"Stăm aici până ne câştigăm drepturile pe care credem că le avem. Avem colegi care odată cu legea salarizări vor pierde la salariu şi 2.000 de lei, şefii pierd, dar şi noi pierdem, nu o să mai avem majorări salariale 4 ani. Nu suntem plătiţi la nivelul ANAF”. a declarat Victor Drăgostin, angajat al Fiscului din Buzău.

Oamenii care au venit cu treabă, luni dimineaţă, la Direcţia de Finanţe Buzău au părut nemulţumiţi că sunt puşi pe drepturi ca urmare a protestului finanţiştilor.

"Aveam treabă la registratură, dar nu e nimeni, mă grăbesc şi stau şi mă uit să văd dacă lucrează câteva. Nu e mulţumitor deloc, dar asta e”, a declarat un buzoian venit cu treabă la Finanţe Buzău, dar care a fost nevoit să facă drum întors întrucât finanţiştii nu lucrează luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.