Angajaţii Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului şi inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Vrancea au declanşat marţi proteste, asemenea colegilor lor din ţară, principala lor nemulţumire fiind legată de proiectul legii salarizări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Angajaţii Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului Vrancea, la fel ca alţi reprezentanţi ai agenţiillor din ţară, au declanşat un nou conflict de muncă, marţi, pe care l-au înregistrat la Ministerul Mediului şi la Ministerul Consultării Publice şi Dialogului Social.

Deschiderea conflictului de muncă a fost marcată printr-un protest spontan. Astfel, la APM Vrancea, între orele 11.00-13.00, angajaţii instituţiei au întrerupt lucrul şi au închis uşa, suspendând orice fel de activitate cu publicul.

Funcţionarii au declarat că noul protest vine ca urmare a faptului că ulterior acţiunilor desfăşurate începînd cu luna martie nu a existat nicio reacţie de susţinere din partea ministerelor ori a Guvernului privind eliminarea discriminării angajaţilor din Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului. Oamenii spun că salariile nu le-au mai fost majorate din 2009 şi nu mai pot lucra în condiţiile date.

Totodată, marţi, angajaţii Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor Vrancea au declanşat un protest spontan. Inspectorii sunt nemulţumiţi de proiectul legii salarizării şi cer să fie plătiţi pe aceeaşi grilă cu angajaţii din Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Între orele 10.00 şi 12.00, comisarii din OPC Vrancea nu au desfăşurat controale şi nici nu au înregistrat reclamaţii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.