Reprezentanţii Biroului electoral pentru străinătate au transmis către Biroul Electoral Central sesizări venite de la secţiile de votare din Europa, pentru prelungirea programului de vot după ora 21.00, având în vedere numărul mare de persoane care stau la cozi pentru a vota.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Biroului electoral pentru străinătate au afirmat, duminică după-amiază, că s-au semnalat unele aglomeraţii la secţiile de votare, îndeosebi în Italia, Spania, Marea Britanie şi Germania.

"S-au luat măsuri pentru suplimentarea birourilor electorale pentru aceste secţii de votare, acolo unde s-a putut, în sensul de a suplimenta cu operatori sau cu personal care să ajute la fluidizarea acestui proces electoral. (...) Încercăm să luăm legătura, de altfel am şi transmis către Biroul Electoral Central sesizările venite de la secţiile de votare din Italia îndeosebi, de prelungire a programului peste orele 21. în încercarea de  a asigura participarea la procesul de vot a unui număr cât mai mare de cetăţeni români", au spus aceştia.

Ei au precizat că au fost nevoiţi să apeleze la organele de ordine din statele respective - Germania, Italia, pentru că exista riscul ca persoanlul birourilor electorale ale acelor secţii de votare să fie agresat. Ei au îndemnat oamenii să aibă un comportament decent.

"Din punctul nostru de vedere procesul de votare decurge în condiţii normale date fiind circumstanţele, iar afluxul acesta foarte mare de alegători care s-au prezentat la urne - încercăm să facem faţă. Deci aşteptăm încă din partea Biroului Electoral Central o decizie, pentru că nu este la latitudinea noastră această decizie de prelungire a programului de vot, şi vom vedea, solicitări am primit în acrst sens", au spus sursele citate.

Referitor la informaţiile conform cărora nu ar exista suficiente buletine de vot, ei au precizat că MAE a luat toate măsurile ca buletinele de vot să fie distribuite către secţii în număr suficient, astfel încât să nu existe sincope.

De asemenea, sunt cabine, ştampile şi urne suficiente, au precizat reprezentanţii Biroului electoral pentru străinătate.  

Mii de români stau la cozi în străinătate pentru a vota, duminică, unii dintre ei temându-se că nu vor reuşi să facă acest lucru, astfel că le cer rudelor din România să voteze.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.