Senatul a adoptat marţi, ca prim for sesizat, propunerea legislativă care modifică Legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă în sensul majorării indemnizaţiei de şomaj de la 75% la 100% din valoarea indicatorului social de referinţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul modifică punctul a) al alineatului (2) al articolului 39 din actul normativ şi prevede că indemnizaţia de şomaj este de „100% din valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data stabilirii acestuia, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an”.

În forma în vigoare a Legii 76/2002 indemnizaţia de şomaj este „75% din valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data stabilirii acestuia, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an”.

Senatul este prim for sesizat pe proiectul de lege iniţiat de deputaţii UDMR Benedek Zacharie şi Csép Éva-Andrea, decizională fiind Camera Deputaţilor. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.