Proiectul de lege iniţiat de USR privind acordarea de asistenţă juridică gratuită pentru victimele violenţei domestice şi extinderea duratei ordinelor de protecţie la 12 luni a fost adoptat de Senat, urmând a fi dezbătut şi la Camera Deputaţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Proiectul de lege a fost depus de deputatele USR Monica Berescu si Oana Toiu şi a fost votat în unanimitate la Senat. 
 
Potrivit iniţiatorilor, proiectul vine în sprijinul victimelor violenţei domestice şi oferă soluţii pentru două probleme majore cu care se confruntă victimele violenţei domestice. 
 
“Statistica din România este înfiorătoare, aproape 500 de femei fiind ucise în ultimii zece ani în urma violenţelor din familie. Sunt zeci de mii de victime ale violenţei domestice care trebuie protejate. De aceea votul din Senat este unul extrem de important şi reprezintă un prim pas pe care îl facem pentru o mai bună protecţie a victimelor violenţei domestice. Violenţa domestică este un flagel care a cuprins intreaga societate, în condiţiile în care la sfârşitul anului trecut aproape 100.000 de persoane reclamaseră cel puţin o dată, un caz de violenţă domestică“, a declarat deputatul USR, Monica Berescu.
 
Ea a adăugat că prin cele două modificări ale legii, se dublează perioada de valabilitate minimă pentru noile ordine de protecţie, iar victimele primesc sprijinul juridic necesar pentru a se apăra în instanţă şi pentru a-şi recâştiga drepturile umane şi demnitatea. 
 
“Am încredere că acest proiect va obţine şi voturile necesare în plenul Camerei Deputaţilor, care este for decizional”, a precizat Monica Berescu, co-iniţiatoare a legii şi deputat USR de Iaşi.
 
Iniţiativa USR a fost depusă în urma consultătorilor cu victime ale violenţei domestice, dar şi cu societatea civilă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.