Preşedintele PNL Buzău, senatorul Vlad Pufu, susţine înfiinţarea unui centru de permanenţă medicală în municipiul Buzău, considerând că este” singura soluţie urgentă ce ar ajuta la descongestionarea UPU, prin tratarea separată a urgenţelor uşoare”. El menţionează că există spaţiu şi finanţare pentru echipamente, dar mai este nevoie ”doar de 7 medici de familie empatici cu comunitatea buzoiană, asumaţi, eroii noştri”. Problema va fi discutată, luni, la o dezbatere organizată la Buzău de Colegiul Medicilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Am reuşit să fac cunoscută necesitatea înfiinţării unui centru de permanenţă medicală în municipiul Buzău. Voi aborda mâine această problemă la întâlnirea cu medicii buzoieni şi autorităţile din sănătatea judeţeană, pe care o va avea delegaţia condusă de prof. univ. dr. Daniel Coriu, preşedintele Colegiului Medicilor din România. Este singura soluţie urgentă ce ar ajuta la descongestionarea UPU, prin tratarea separată a urgenţelor uşoare printr-un serviciu permanent şi, în consecinţă, asta înseamnă că şi Spitalul Judeţean va deveni mai atractiv pentru medici, rezolvându-se cât se  poate criza acestei resurse profesionale”, a scris Vlad Pufu, pe Facebook.

El a afirmat că luni va avea loc ”cea mai importantă dezbatere a ultimilor ani din sănătatea buzoiană”.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Avem locaţia, avem finanţarea pentru echipamente, logistica, mai este nevoie doar de 7 medici de familie empatici cu comunitatea buzoiană, asumaţi, eroii noştri. Mi-aş dori ca luni, 28 noiembrie, la ora 10.30, în sala mare a Consiliului Judeţean să fie prezenţi cât mai mulţi medici şi mai ales medici de familie. Este cea mai mare oportunitate de a spune franc ce lipseşte sistemului, unde se pot îndrepta lucrurile. Mâine se vor spune multe adevăruri, pe care promit să le preiau şi să reuşim să le integrăm într-o strategie de abordare a sănătăţii buzoiene. Ulterior, şi în cea naţională”, a subliniat Pufu.

Potrivit Colegiului Medicilor, dezbaterea de la Buzău are loc în continuarea celor organizate în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară şi se va axa pe problematica resursei umane în sistemul medical din judeţul Buzău.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.