Senatorul USR Şefan Pălărie, preşedintele comisiei pentru muncă, familie şi protecţie socială din Senat, l-a invitat la audieri pe Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, pe marginea unor subiecte legate de impactul pandemiei asupra derulării procesului educaţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În urma consultărilor cu membrii comisiei, ministrul Educaţiei a fost convocat la o audiere în faţa membrilor acesteia pentru data de 10 noiembrie, arată un comunicat de presă al USR. Iniţial, ministrul Educaţiei ar fi trebuit să participe la audiere în data de 3 noiembrie, dar întâlnirea a fost reprogramată.
 
„În acest moment, este neclar ce se va întâmpla la încheierea  vacanţei de două săptămâni, hotărâtă prin decizia CNSU la nivel naţional. Membrii comisiei pentru muncă din Senat doresc să obţină informaţii despre măsurile pe care se pregăteşte să le adopte Ministerul Educaţiei, atât în legătură cu elevii din sistemul de învăţământ, cât şi în legătură cu părinţii acestora. Pandemia a provocat o veritabilă criză în educaţie periclitând nu doar calitatea pregătirii elevilor şi studenţilor, dar şi viitorul economiei româneşti, în particular, şi al societăţii, în ansamblu”, arată sursa citată.
 
Potrivit sursei menţionate, comisia pentru muncă a Senatului are ca preocupare centrală calitatea procesului educativ din perspectiva adecvării lui la cerinţele pieţei muncii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.