Aproximativ 30 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău au pichetat, joi, timp de 30 de minute cea mai mare unitate sanitară din judeţ protestând faţă de volumul mare de muncă şi faţă riscurile profesionale la care sunt supuşi. Protestul s-a desfăşurat fără a perturba activitatea medicală din spital iar în fruntea protestatarilor s-a aflat şeful Unităţii de Primiri Urgenţe Buzău, medicul Adrian Zoican.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Protestatarii din SJU Buzău sunt nemulţumiţi de volumul mare de muncă în condiţiile în care toate cazurile grave din jud ajung să fie tratate aici iar lipsa de personal medical creşte riscul de malpraxis.
„Suntem din ce în ce mai puţini şi mai obosiţi în special noi cei care  facem gărzi. Nu suntem din cei care facem puţine gărzi si spunem că vrem să fim mai bine plătiţi ca să facem mai multe gărzi. Noi facem multe gărzi şi am vrea să fim plătiţi la preţul corect. Nu de puţine ori s-a întâmplat să ne îmbolnăvim la locul de muncă, chiar dacă am respectat măsuri de protecţie şi din această cauză dorim ca aceste boli să fie tratate ca boli profesionale. De asemenea, deblocarea posturilor în sistemul public de sănătate considerăm că este o mare problemă. Pentru prestarea unui act medical de calitate este nevoie de mai mulţi oameni, de mai mulţi profesionişti iar în lipsa acestor oameni acolo unde posturile sunt deficitare ceea ce facem noi este din ce în ce mai dificil, iar riscul de malpraxis este mai mare”, a spus medicul Adrian Zoican şeful Unităţii de Primiri Urgenţe a SJU Buzău.

Federaţia „Solidaritatea Sanitară” a pichetat din nou, joi, unităţile sanitare din ţară, declarându-se nemulţumită de indiferenţa Guvernului faţă de adevăratele revendicări ale angajaţilor din sănătate.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.