Şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a afirmat, miewrcuri, că decizia CSAT referitoare la înzestrarea cu avioane F 35 este ”o veste extraordinară şi pentru Forţele Aeriene, dar şi pentru întreaga armată a României”. Operaţionalizarea însă durează, pentru că sunt multe proceduri de îndeplinit. Petrescu a afirmat că intenţia este ca avioanele F 35 să intre în dotarea Armatei din 2023, când avioanele F16 pe care le avem ăşi vor epuiza resursa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Decizia CSAT de ieri este o veste extraordinară şi pentru Forţele Aeriene, dar şi pentru întreaga armată a României. Ceea ce am prezentat în CSAT a fost concepţia de realizare a capabilităţii de apărare antiaeriană folosind aeronave de generaţia a V-a. Înseamnă că, practic, am obţinut aprobarea CSAT asupra modului în care urmează să derulăm acest proces de înzestrare cu avioane F 35 şi faptul că avem o opţiune fermă pentru dotarea Forţelor Aeriene cu aeronave F 35”, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, şeful Statului Major al Apărării.

Generalul Petrescu a rpecizat că urmează procesul de achiziţie, trimiterea unei scrisori în SUA, refiritoare la preţul şi disponibilitatea aeronavelor şi apoi solicitarea aprobării Parlamentului.

”Durează o perioadă îndelungată până la operaţionalizare (...) Ceea ce ne propunem noi este să începem acum şi, în perspectiva anilor 2030, atunci când avioanele F16 pe care le avem în dotare îşi vor epuiza resursa să putem să trecem la noul avion”, a kmai afirmat generalul Petrescu.

Membrii CSAT au aprobat, marţi, Concepţia de realizare a capabilităţii operaţionale de apărare aeriană cu avioane multirol de generaţia a V-a şi modernizarea Forţelor Aeriene Militare prin cumpărarea unor avioane F-35.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.