Şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, s-a aflat, în perioada 16-18 noiembrie, într-o vizită în Franţa, la invitaţia şefului Forţelor Armate Franceze, generalul Thierry Burkhard.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Oficialii au discutat despre progresul înregistrat pentru atingerea capacităţii operaţionale a brigăzii franceze dislocate în ţara noastră, respectiv despre proiectele de cooperare militară în plan aliat, european şi bilateral”, anunţă, duminică, Ministerul Apărării, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului citat, generalul Daniel Petrescu i-a mulţumit omologului său pentru determinarea aliaţilor francezi în asigurarea apărării colective.

”Preluarea rolului de naţiune-gazdă de către Franţa pentru Grupul de Luptă al NATO, dispunerea în România a unor capabilităţi franceze aeriene şi antiaeriene, contribuţia cu personal francez în comandamentele multinaţionale din ţara noastră, participarea la exerciţii şi misiuni comune sunt exemple vizibile a ceea ce au făcut împreună militarii celor două state, în ultimii ani. Colaborarea lor se reflectă în consolidarea posturii aliate de descurajare şi apărare”, a declarat şeful Statului Major al Apărării. 

Potrivit oficialilor Ministerului Apărării, un moment important al agendei generalului Daniel Petrescu în Franţa a fost participarea  la ceremonia de comemorare a eroilor din cimitirul militar românesc din localitatea Soultzmatt.

”Alături de camarazi francezi şi reprezentanţi ai autorităţilor civile locale, şeful Apărării a depus coroane de flori la monumentul închinat prizonierilor români deţinuţi de militarii germani în Alsacia, în timpul Primului Război Mondial”, a mai transmis MApN.

Programul şefului Apărării a inclus şi vizita la Regimentul 152 Infanterie din oraşul Colmar, unde a avut loc festivitatea de acordare a ”Ordinului Naţional al Legiunii de Onoare în grad de comandor”, conferit generalului Daniel Petrescu de către preşedintele Franţei, în semn de recunoaştere a acţiunilor derulate în beneficiul securităţii comune ale celor două ţări. Distincţia i-a fost înmânată de generalul Thierry Burkhard.


 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.