Şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, s-a întâlnit, luni, la sediul MApN, cu locţiitorul comandantului Comandamentului Forţelor Terestre al NATO (Allied Land Command-LANDCOM), generalul-locotenent Nicola Zanelli.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MApN, agenda întrevederii s-a axat pe sprijinul pe care LANDCOM îl oferă capabilităţilor de comandă-control aliate dislocate pe teritoriul naţional, în special Comandamentului Corpului Multinaţional de Sud-Est în demersul acestei structuri de creştere accelerată a capacităţii operaţionale.  

De asemenea, cei doi au evaluat stadiul implementării măsurilor de consolidare a posturii NATO de descurajare şi apărare. 

”Şeful Statului Major al Apărării a reliefat contribuţia importantă a LANDCOM în demersul de reconfigurare a Prezenţei Înaintate pe întreg flancul estic. În acest context, Armata României menţine coordonarea pentru operaţionalizarea noului grup de luptă NATO în ţara noastră, Collective Defence Battle Group”, a transmis, MApN, într-un comunicat de presă.  

Sursa citată a precizat că întrevederea celor doi oficiali a avut loc în cadrul vizitelor de documentare pe care  locţiitorul comandantului LANDCOM le efectuează în România, în perioada 19 - 22 iunie.     

Programul generalului-locotenent Nicola Zanelli include vizite la structuri multinaţionale aliate dislocate în Bucureşti şi la Comandamentul Brigăzii Multinaţionale de Sud-Est din Craiova. 

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.