Liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) Iaşi Laviniu Lăcustă, susţine, referindu-se la afirmaţiile preşedintelui Klaus Iohannis privind greva din educaţie, că nu profesorii ameninţă desfăşurarea examenelor naţionale, ci Guvernul, care prin atitudinea sa, a dus la radicalizarea protestului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Laviniu Lăcustă a afirmat joi, într-o intervenţie video pe pagina de Facebook a USLIP Iaşi, că, din primele semnale, în nicio unitate de învăţământ din Iaşi profesorii nu acceptă ultima ofertă a Guvernului.

Totodată, Lăcustă a răspuns la întrebarea - Cum îndrăzneşte cineva să pună în dificultate examenele naţionale? – adresată de şeful statului: ”Domnule preşedinte, nu profesorii şi-au permis să ameninţe examenele. Guvernul României timp de două săptămâni a susţinut că nu are bani. Ne-a oferit vouchere, zile libere sau prime. Dacă v-ar fi păsat cu adevărat de examenele naţionale, oferta Guvernului putea fi adusă la cunoştinţă când a început greva. Acest protest nu a ieşit din spuma mării, ci vine după o serie de acţiuni derulate în ultimele cinci luni”.

Liderul sindical ieşean a recunoscut că protestul s-a radicalizat pe fondul modului ”defectuos şi jignitor” de comunicare al Guvernului.

Potrivit lui Lăcustă, sindicaliştii din judeţul Iaşi sunt decişi să continue greva, el precizând că va exista o consultare a profesorilor din judeţ în următoarele zile.

”Am primit deja mesaje din şcoli. În nicio unitate de învăţământ din judeţ profesorii nu acceptă ultima ofertă a guvernului. Membrii noştri ne transmit să nu cedăm. Vom transmite ordonanţa de urgenţă adoptată de guvern către şcoli. Vom avea consultare, iar luni vom avea răspunsul colegilor din judeţ. Dacă ei decid să continuăm greva, o vom continua”, a precizat liderul sindicaliştilor ieşeni din educaţie, Laviniu Lăcustă.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că Guvernul a oferit tot ceea ce au cerut dascălii pe termen scurt, mediu şi lung şi speră ca dascălii să revină la şcoală, începând de marţi. ”Cum îndrăzneşte cineva să pună în dificultate examenele naţionale?”, a întrebat şeful statului care a adăugat că o generaţie întreagă trebuie să dea examenul de Bacalaureat şi să meargă apoi la universităţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.