Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, Sorin Mihai, a anunţat că, în urma acuzaţiilor aduse de Asociaţia Elevilor din Constanţa că la Liceul Callatis din Mangalia se cer bani elevilor pentru printarea şi xeroxarea lucrărilor scrise, nu ar exista dovezi că personalul unităţii de învăţământ ar fi implicat în aşa ceva.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Sorin Mihai a declarat, miercuri seara, că a mers la Liceul Teoretic Callatis şi a stat de vorbă cu directoarea unităţii de învăţământ, cu preşedintele Asociaţiei Părinţilor, cu cenzorul asociaţiei părinţilor şi cu elevi. 
 
"Din discuţiile purtate, la o primă analiză, nu ar exista dovezi că personalul unităţii de învăţământ ar fi implicat în colectarea unor sume de bani pentru achitarea contravalorii unor fotocopii realizate în liceu. Totodată, tabelul apărut în presă cu titlul <<Datorii la xerox>> nu ar fi redactat/ asumat/ transmis de către angajaţi ai liceului. Nici elevii, nici altcineva dintre cei cu care am discutat nu au confirmat că tabelul a fost afişat în unitatea de învăţământ sau adus la cunoştinţa elevilor de către personalul angajat din unitatea de învăţământ. Deşi iniţial se precizase că tabelul ar fi fost transmis de către un cadru didactic, afirmaţia nu a fost susţinută ulterior”, a explicat inspectorul şcolar general. 
 
El a precizat că în urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii liceului din Mangalia nu au fost transmise solicitări către elevi pentru a se implica în strângerea de bani. 
 
"Din discuţia purtată cu directoarea liceului şi din nota de relaţie, a reieşit că nu s-au transmis niciodată solicitări ale conducerii către cadrele didactice sau către elevi, pentru ca aceştia să se implice în strângerea de bani. Din discuţia purtată cu preşedintele Asociaţiei Părinţilor elevilor Liceului Teoretic Callatis Mangalia, am fost informat că, prin actul constitutiv şi prin statutul asociaţiei, au stabilit o plată a cotizaţiei anuale, care însă nu are caracter obligatoriu. I-am pus în vedere doamnei preşedinte că activităţile de acest fel ale asociaţiei nu trebuie să îi implice în niciun fel pe elevi. Din procesul verbal încheiat în urma întâlnirii cu părintele elevei, reiese faptul că acestuia nu i s-au solicitat sume de bani şi nu a contribuit cu sume, nici măcar sub forma cotizaţiei”, a explicat Sorin Mihai. 
 
Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) a solicitat, marţi, conducerii Liceului Callatis Mangalia să nu mai ceară elevilor bani pentru printarea şi xeroxarea lucrărilor scrise, precizând că nu există niciun temei legal pentru colectarea acestor sume.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.