Spitalul mobil de la Leţcani va fi redeschis în următoarele zile, a anunţat, marţi, şeful DSP Iaşi, Vasile Cepoi, care a precizat că în prima fază vor fi funcţionale şase locuri la Terapie Intensivă, după care numărul de paturi la ATI va creşte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful DSP Iaşi, Vasile Cepoi, a declarat că autorităţile intenţionează ca spitalul mobil de la Leţcani, închis la începutul acestui an, să fie redeschis cât mai repede, dar că mai trebuie rezolvate unele probleme de natură juridică.

El a declarat că la început vor fi funcţionale şase paturi la Terapie Intensivă, apoi numărul de locuri pentru bolnavii cu forme severe de Covid va fi suplimentat.

"Urmează finalizarea unor acte juridice privind preluarea spitalului mobil Leţcani de către ISU şi stabilirea unui parteneriat cu spitalul de Boli Infecţioase. Vrem ca până la sfârşitul acestei săptămâni să fie deschisă această unitate, în condiţiile în care UPU de la spitalul Sfântul Spiridon este blocată deja cu pacienţi de terapie intensivă", a afirmat directorul DSP Iaşi, Vasile Cepoi.

Şeful DSP Iaşi a mai declarat că urmează ca la spitalul mobil de la Leţcani să fie adus un stocator de oxigen, care va permite instalarea mai multor paturi de terapie intensivă.

Spitalul mobil din Leţcani a fost predat spre folosinţă, din septembrie 2020, Spitalului de Boli Infecţioase "Sf. Parascheva" din Iaşi, ca secţie exterioară a acestei unităţi medicale. El a fost achiziţionat în perioada în care preşedinte al CJ Iaşi era Maricel Popa, lider PSD Iaşi.

Unitatea mobilă a tratat aproximativ o mie de bolnavi, iar la începutul acestui an a fost închisă. Actualul şef CJ Iaşi, liberalul Costel Alexe, a spus, în repetate rânduri, că ar exista serioase semne de întrebare privind modul în care a fost achiziţionat spitalul mobil de la Leţcani.

Şefii judeţului au afirmat în urmă cu câteva luni că spitalul urmează să fie predat de Spitalul de Boli Infecţioase către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Euronest din subordinea CJ Iaşi, iar mai apoi către ISU, însă procedurile nu au fost încă încheiate.

Managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a declarat, sâmbătă noapte, că lupta cu virusul a fost pierdută la Iaşi, în condiţiile în care ambulanţele cu bolnavi aşteaptă la rând, iar spitalele au epuizat resursele disponibile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.