Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, Vasile Cepoi, susţine că instalaţia de căldură de la Spitalul Mobil Leţcanu este "inadecvată" în condiţiile temperaturilor scăzute din aceste zile, el precizând că este luată în calcul şi varianta mutării pacienţilor în alte spitale din oraş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vasile Cepoi a declarat, miercuri, că firma angajată de Asociaţia Euronest, proprietarul Spitalului Mobil de la Leţcani, caută soluţii pentru a asigura confortul termic necesar pacienţilor Covid internaţi în această unitate medicală, dar că autorităţile iau în calcul inclusiv mutarea pacienţilor în alte spitale din Iaşi.

"Vom avea sub zero grade pe timpul nopţii şi căutăm soluţii. Instalaţia de căldură de la Spitalul Mobil Leţcani este inadecvată. Vrem să prevenim situaţia în care în saloane să fie frig. Firma angajată de Euronest a transmis că a găsit soluţii, dar noi ne pregătim şi cu soluţii alternative. Vrem să avem o soluţie de rezervă pentru a evita situaţia ca pacienţii să fie supuşi la hipotermie. Soluţia este să creăm paturi de terapie intensivă în alte spitale, în saloane care nu sunt de terapie intensivă, dar care au guri de oxigen", a afirmat directorul DSP Iaşi, Vasile Cepoi.

El a explicat că dificultatea este că pacienţii vor trebui duşi la mai multe spitale din Iaşi, caz în care necesarul de personal medical va fi mai mare.

"Avem asigurări că în proporţie de 90 la sută soluţiile firmei care se ocupă de verificările de la spitalul mobil sunt corecte şi că nu va trebui să mutăm pacienţii", a mai declarat şeful DSP Iaşi.

În Spitalul Mobil de la Leţcani sunt internaţi zeci de bolnavi de Covid, cu forme grave, o parte dintre bolnavi fiind la terapie intensivă.

Spitalul Mobil de la Leţcani a fost închis la începutul acestui an, una dintre cauze fiind tocmai frigul din saloane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.