Directorul Direcţiei de Sănătate Publică din Iaşi, Vasile Cepoi, susţine că în spitalele ieşene nu mai sunt locuri nici măcar pentru pacienţii COVID care nu au nevoie de oxigen, în timp ce bolnavii care necesită internare la ATI stau în ambulanţe în curtea spitalelor până apare un loc liber.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful DSP Iaşi, Vasile Cepoi, a declarat, joi, că spitalele ieşene alocate bolnavilor COVID sunt pline şi că nu mai există locuri libere nici măcar pentru pacienţii care nu prezintă forme severe ale bolii.

"Persoanele simptomatice care nu au nevoie de oxigen nu au loc în spital. Am discutat cu Spitalul CFR, cu Spitalul de Recuperare, cu Spitalul de Boli Infecţioase, să vedem, să evalueze care dintre cazuri ar putea fi externate", a afirmat şeful DSP Iaşi.

El a precizat că la Spitalul de Boli Infecţioase în cursul zilei se aflau cinci ambulanţe la rând cu pacienţi care aveau nevoie de oxigen, dar că nu mai există locuri libere.

"Aceşti pacienţi stau în ambulanţe până când reuşim să găsim un loc în altă parte. Azi-noapte, erau şapte ambulanţe la un moment dat în curtea Spitalului de Boli Infecţioase. Pacienţii au fost puşi în ambulanţe pentru transport victime multiple, câte doi, până când s-a reuşit să găsim locuri în UPU la Militar şi la Spitalul de Neurochirurgie", a explicat Vasile Cepoi.

Totodată, şeful DSP Iaşi a spus că se va creşte numărul de echipe care testează pacienţi suspecţi de COVID la domiciliul acestora.

Până joi, în judeţul Iaşi s-au înregistrat 52.305 cazuri de COVID. În ultimele 24 de ore au fost confirmate pozitiv 856 de persoane, ceea ce reprezintă un record pentru judeţul iaşi de la debutul pandemiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.