Cătălin Ioniţă, şeful Direcţiei Generală Anticorupţie (DGA), a declarat miercuri pentru News.ro că o comisie de analiză a doctoratelor din Academia de Poliţie a decis că nu a plagiat în teza lui de doctorat şi că este hotărât „să apeleze la toate mijloacele legale pentru a arăta că acest adevăr e cel care trebuie să primeze”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contactat de News.ro, Ioniţă a afirmat: „I-am lăsat pe ei să se pronunţe. M-am pregătit cu un material făcut împreună cu specialişti şi am combătut, punct cu punct, toate aspectele aduse în discuţie în comisia de etică. Era firesc să decidă că nu a fost plagiat, având în vedere că articolele la care se făcea referire au fost publicate ulterior”.

El a precizat că a fost chemat zilele trecute să se prezinte miercuri. „M-am conformat cerinţelor şi trebuie ca această denigrare să înceteze. Nu se poate face o apreciere cu privire la asta (plagiat, n.r.) decât de oameni abilitaţi. Este nedrept ca vulnerabilitatea unei instituţii, până la urmă, să fie atacată”.

Ioniţă a mai precizat: „Sunt hotărât să apelez la toate mijloacele legale pentru a arăta că acest adevăr e cel care trebuie să primeze. De ce s-au făcut astfel de afirmaţii până să se pronunţe o comisie abilitată?”. Întrebat care vor fi acestea, el a evitat să dea detalii.

„Verdictul de plagiat e dat în instanţă. Nu e moral să facem aceste afirmaţii înainte de a fi demonstrat. Eu sunt genul de om care, dacă greşeşte, îşi asumă”, a mai spus el. „Bunul Dumnezeu a dat ca în Săptămâna Patimilor să vină un răspuns la un demers pe care l-am făcut de atâta timp”. 

În ianuarie, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a fost sesizat în legătură cu lucrarea de doctorat a chestorului Cătălin Ioniţă.

Press One a scris că directorul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a plagiat întreaga sa teză de doctorat, de la prima până la ultima pagină scrie Press One.

News.ro a relatat la începutul lunii decembrie 2018 că o parte dintr-un capitol al lucrării de doctorat a lui Cătălin Ioniţă, intitulată „Criminogeneza infracţiunilor cibernetice" şi susţinută în 2012, este identică unui fragment dintr-un articol cu titlul „Probleme juridice privind conţinuturile negative din Internet" apărut în 2003 într-o publicaţie juridică.

Ioniţă a declarat în ianuarie, pentru News.ro, că a făcut totul cu bună credinţă şi că a urmat recomandările făcute de coordonatorul lucrării lui.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.