Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a semnat, vineri, ordinul de începere a lucrărilor pentru noua Unitate de Primiri Urgenţe a Spitalului de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi, numărul de paturi din UPU urmând să crească astfel de la cinci la 35.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Extinderea UPU din cadrul Spitalului de Copii "Sfânta Maria" Iaşi, este realizată printr-un proiect cu finanţare europeană în valoare totală de 34,67 milioane de lei.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a semnat vineri ordinul de începere a lucrărilor şi a predat amplasamentul către constructor. Numărul de paturi din UPU va creşte la 35, de la cinci câte sunt în prezent.

Vor fi patru paturi pentru resuscitare cardiorespiratorie, 16 paturi pentru tratament imediat, două paturi pentru izolare pacienţi contagioşi şi 13 paturi pentru supraveghere timp de maxim 24 ore.

Lucrările de execuţie vor dura peste 17 luni, iar spitalul va beneficia de o clădire nouă de peste 2.300 de metri pătraţi, cu demisol, parter şi etaj, pe terasa căreia va fi amenajat şi un heliport.

Dotările medicale, în valoare de 3.325.411 lei, vor fi la cele mai înalte standarde, de la computer tomograf şi echipamente pentru analize, până la ultima piesă de mobilier.

„Ne aflăm în faţa unui moment foarte important. Realitatea ne demonstrează că spaţiul actual este neîncăpător şi insuficient dotat pentru a le oferi copiilor noştri servicii medicale de calitate. Vorbim despre zeci de mii de copii care ajung în fiecare an la Iaşi din toată Moldova, copii care au nevoie de ajutorul profesioniştilor de aici, dar şi de adaptarea spaţiului medical la cerinţele actuale. Am auzit medici de aici vorbind admirativ despre unităţi de urgenţă pe care le-au văzut în alte spitale. Vreau să le spun că după ce lucrările vor fi finalizate, UPU de la Spitalul de Copii din Iaşi va fi cel mai mare şi cel mai modern din ţară", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.