Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, susţine că vrea redeschiderea cât mai rapidă a spitalului mobil de la Leţcani, dar că, în ciuda asigurărilor că defecţiunile au fost remediate, în containere plouă, sunt temperaturi scăzute, iar aparatura este defectă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Costel Alexe a scris, joi, pe Facebook că săptămâna trecută a avut o discuţie cu reprezentanţii Euronest, asociaţia din cadrul Consiliului Judeţean care este proprietarul spitalului mobil de la Leţcani, şi că a primit asigurări că toate problemele au fost rezolvate, dar realitatea arată contrariul.

"Săptămâna trecută am avut o şedinţă cu toate instituţiile responsabile, la care a participat şi preşedintele Euronest, asociaţia care este proprietarul spitalului şi cea care a făcut achiziţia. Euronest ne-a asigurat că cele 31 de măsuri de conformare din raportul corpului de control al Ministerului Sănătăţii au fost remediate, dar realitatea este că la momentul în care vorbim, la Leţcani există o unitate în care plouă, cu temperaturi scăzute în saloane şi cu aparatură defectă”, a afirmat şeful CJ Iaşi, Costel Alexe.

El a reamintit că închiderea spitalului a fost decisă de managerul unităţii medicale, împreună cu DSP şi ISU, care au evaluat din punct de vedere tehnic şi al desfăşurării activităţii medicale gradul de funcţionalitate al spitalului. Potrivit lui Costel Alexe, la baza deciziei de închidere a spitalului mobil au stat raportul Corpului de control al Ministerului Sănătăţii şi raportul ISU care "au arătat negru pe alb că situaţia spitalului este într-adevăr critică".

"Le-am solicitat expres celor de la Euronest să urgenteze lucrările de conformare şi să trateze cu maxim interes remedierea acestor probleme de ordin medical şi tehnic, astfel încât DSP, Spitalul de Boli Infecţioase şi ISU să autorizeze redeschiderea spitalului mobil şi internarea pacienţilor. Nu este permis ca un obiectiv de peste 10 milioane de euro să fie vulnerabil la toate condiţiile meteo posibile şi să impună suspendarea activităţii când ninge, îngheaţă, plouă sau vine canicula”, a conchis preşedintele CJ Iaşi, Costel Alexe.

În 8 februarie, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, anunţa că raportul oficial al Corpului de Control al Ministrului Sănătăţii subliniază că există o serie de deficienţe care afectează desfăşurarea optimă a actului medical la Spitalul Leţcani, fiind dispuse 31 de măsuri. Activitatea unităţii medicale este în prezent suspendată.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.