Sindicatul Europol afirmă, miercuri, că un şef de poliţie din Bacău foloseşte un grup de WhatsApp pentru a convoca o şedinţă, deşi acest lucru este interzis. De asemenea, contrar reglementărilor în vigoare, respectivul şef cere prezenţa obligatorie a agenţilor la şedinţă ameninţânu-i că, în caz contrar, ăşi pot căuta de muncă în altă parte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Deşi la nivelul Poliţiei Române,folosirea aplicaţiilor informatice (Whatsapp etc ) este interzisă , constatăm cu stupoare că încă mai există «şefi » care folosesc această modalitate de transmitere a informaţiilor cu caracter intern , pentru a da “ordine” şi a dispune după bunul plac de timpul liber al subalternilor. O astfel de situaţie o întâlnim şi în acest caz al unui şef din cadrul unei Poliţii municipale din municipiul Bacău , care nu se crede nici mai mult nici mai puţin decât un «moşier» pe propria «plantaţie» , urmând ca în cazul în care aceştia nu i se conformează ordinelor îşi vor «găsi de muncă în altă parte »”, scriu, miercuri, pe Facebook, sindicaliştii Europol.

Aceştia publică şi o captură a conversaţiei pe care ar fi avut-o şeful respectiv cu subalternii.

Sindicaliştii acuză că astfel de şefi abuzează de viaţa personală a angajaţilor.

”Îl sfătuim cu această ocazie pe distinsul manager să studieze prevederile art. 15 alin. 2 teza 1 din OMAI 577/2008, conform cărora:  «Poliţiştii aflaţi în timpul liber, DUPĂ efectuarea serviciului, NU participă la executarea şedinţelor de tragere cu armamentul din dotare, la activităţile de pregătire fizică, la analize profesionale sau orice alte activităţi care nu sunt impuse de o stare excepţională sau de necesitate»”, au mai transmis sindicaliştii.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.