Şeful Centrului de Dializă din cadrul Institului Naţional de Diabet, Cristian Serafinceanu, a afirmat că sunt grădiniţe în Bucureşti care au alimentaţie vegană sau vegetariană şi consideră acest lucru ”o prostie”, explicând că un copil poate mânca orice, inclusiv zahăr. El a menţionat că cel mai important este ca un copil să fie ferit de excese.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cristian Serafinceanu a fost întrebat marţi,  la Maratonul Medika TV: Cum tratăm corect obezitatea, ce ar trebui să facă părinţii pentru copii. 
“Pentru copiii noştri, cel mai important este să fim noi echilibraţi ca părinţi. Să nu trecem nici într-o extremă, nici în alta. Adică, nici nu să nu oferim copiilor tot ce îşi doresc din punct de vedere al alimentaţiei, toată ziua să mănânce ciocolată, chipsuri, să le cumpărăm de la trei ani tablete şi să stea lipiţi de televizor şi de telefon. Asta este o extremă. Cealaltă extremă este cum am văzut destule cazuri, să stabilim restricţii alimentare severe la copii. Ceea ce este o greşeală enormă. Copii care au alimentaţie vegană...Sunt grădiniţe în Bucureşti care au alimentaţie vegană sau vegetariană. Este o prostie enormă, este o greşeală. Copilul poate să mănânce practic orice, inclusiv zahăr. Şi zahărul este aliment. Aduce energie fără nicio discuţie. Dar pe copil trebuie să îl fereşti de excese, indiferent de sensul acestor excese”, a explicat Cristian Serafinceanu.  
El a mai precizat că este important ca adolescenţii şi copiii să facă sport. 
“Al doilea criteriu important legat de copii şi de adolescenţi este sportul. Din păcate, aveam pe vremuri o cultură a sportului în România, care s-a pierdut. Ţin minte când eram copil sau adolescent făceam 10 ore de antrenament pe săptămână. Să duci un copil să facă sport este o crimă pentru părinţi. Trebuie să îl ia cu maşina, să îl ducă, să stea după el, să îl aducă înapoi”, a afirmat Cristian Serafinceanu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.