Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a convocat o şedinţă de lucru, în sistem de videoconferinţă, la sediul MAI, după incendiu de la Ferma Dacilor, în care a cerut o analiză obiectivă a cadrului legislativ incident activităţii de prevenire a situaţiilor de urgenţă, urmând ca propunerile să fie transpuse într-un proiect de act normativ care să amendeze legislaţia în vigoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă afirmă că joi, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a convocat o şedinţă de lucru, în sistem de videoconferinţă, cu participarea, la sediul MAI, a inspectorului general al IGSU, dl. general Dan-Paul Iamandi, a primului-adjunct al acestuia, dl. colonel Constantin Florea, a şefului Direcţiei Generale pentru Protecţie Civilă, dl. general de brigadă Marius Dogeanu şi a şefului Direcţiei Suport Decizional, dl. colonel Ionuţ Amzu, iar la nivel judeţean, a prefectului/înlocuitorului legal, a inspectorului şef şi a şefilor structurilor de prevenire de la nivelul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Judeţene / Bucureşti-Ilfov.

Şedinţa a avut ca scop prezentarea unor aspecte legate de activitatea de inspecţie la obiectivul la care a avut loc tragicul eveniment din data de 26 decembrie 2023, din localitatea Tohani, judeţul Prahova.

”Şeful DSU a cerut ca personalul care efectuează activităţi de control să manifeste toleranţă zero şi exigenţă în aplicarea sancţiunilor contravenţionale faţă de abaterile care pun viaţa oamenilor în pericol. Totodată, inspectorul general al IGSU a solicitat intensificarea controalelor pe linia siguranţei la incendiu la toate categoriile de agenţi economici, dar şi verificări la operatorii care, în următoarea perioadă, vor desfăşura activităţi unde se preconizează un aflux mare de persoane”, arată DSU.

”Pe de altă parte, şeful DSU a solicitat o analiză obiectivă a cadrului legislativ incident activităţii de prevenire a situaţiilor de urgenţă, urmând ca propunerile să fie transpuse într-un proiect de act normativ care să amendeze legislaţia în vigoare”, mai anunţă instituţia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.