Şedinţa Consiliului Local Focşani în care ar fi trebuit adoptat bugetul pentru acest an s-a încheiat, marţi, după ce viceprimarul Ana Maria Dimitriu, care a fost preşedinte de şedinţă, a reclamat că butonul de la microfonul său nu funcţionează.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce a constatat că nu îi merge butonul de la microfon, viceprimarul Ana Maria Dimitriu de la PNL a cerut o pauză pentru remedierea problemei, spunând că "nu e o întâmplare", în timp ce primarul din Focşani, Cristi Misăilă, a reclamat că totul este doar un tertip pentru ca proiectele de pe ordinea de zi să nu fie votate.

"Consider că e o găselniţă, s-a întâmplat, cine ştie când s-a defectat. Dacă vreţi să găsim o soluţie putem apela la timer pentru a stabili cât poate vorbi fiecare pe un subiect anume, pentru a putea fi în final o şedinţă solemnă. Consider că acest lucru e doar un tertip pentru a bloca încă o dată aprobarea bugetului", a spus primarul Misăilă, care a adăugat că şedinţa poate să aibă loc, aşa cum s-au desfăşurat şedinţele de consiliu local până la modernizarea sălii cu tehnologie de ultimă generaţie.

Problema nu a fost remediată nici după pauză, aşa că viceprimarul PNL Ana Maria Dimitriu a cerut suspendarea şedinţei.

"Conform articolului 138, alineat 8, Cod Administrativ, preşedintele de şedinţă are dreptul să limiteze durata luărilor de cuvânt în funcţie de obiectul dezbaterilor. În acest scop, el poate propune Consiliului Local Municipal spre aprobare timpul alocat fiecărui vorbitor, precum şi timpul total de dezbatere al proiectului. Lucru care nu se poate întâmpla neavând acest microfon. Şi alineatul 10, preşedintele de şedinţă  sau reprezentantul oricărui grup de consilieri locali poate propune încheierea dezbaterii unei probleme puse în discuţie în CLM, iar discuţiile se sistează dacă propunerea este adoptată cu majoritate simplă", a declarat Dimitriu.

Pe de altă parte, secretarul municipiului a precizat că nu există niciun temei legal pentru a nu se ţine şedinţa, însă aleşii PNL şi USR PLUS s-au ridicat şi au părăsit sala, astfel că şedinţa nu a mai avut loc, nefiind cvorum.

Pe ordinea de zi erau 42 de proiecte de hotărâre, cel mai important fiind adoptarea bugetului pe anul în curs.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.