O secţie de chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, singura de acest gen din Moldova, va fi înfiinţată, din luna aprilie, la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi, unitatea urmând să aibă 30 de paturi, dintre care zece destinate pacienţilor cu arsuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Spitalului "Sfânta Maria" din Iaşi, secţia de chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă pentru copiii din Moldova care va funcţiona în cadrul spitalului ieşean este a doua unitate de acest gen din România. În prezent, mai funcţionează o astfel de unitate la Bucureşti.

Secţia de la Iaşi va avea 30 de paturi, dintre care 10 vor fi destinate Unităţii Funcţionale de Arşi, iar 20 de paturi Compartimentului de chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă. În cadrul Spitalului "Sf. Maria" din Iaşi sunt internaţi, în medie, 160 de pacienţi cu arsuri de grade diferite, la care se adaugă şi cei trataţi în ambulatoriu.

Până acum, cazurile cu arsuri de peste 20 la sută din suprafaţa corpului erau transferate la Bucureşti.

"Mă bucur mult că am reuşit înfiinţarea acestei secţii atât de mult aşteptată de medici şi de părinţi. Va fi a doua secţie din ţară care va putea primi cazurile pacienţilor arşi şi singura din Moldova. Confirmăm astfel poziţia Iaşului ca centru regional de excelenţă medicală şi interesul nostru real de a pune Iaşul pe harta marilor centre pediatrice din Europa de Est”, a declarat Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, instituţie în subordinea căreia se află Spitalul de Copii din Iaşi.

Medicul Sidonia Susanu, specialist în domeniul chirurgiei plastice, a afirmat că în ultimii zece ani tratamentul copilului ars la spitalul din Iaşi a trebuit să se desfăşoare conform protocoalelor europene, dar că acest lucru a fost greu de implementat din cauza lipsei infrastructurii.

"În ultimele trei luni procesul de conformitate a spitalului în această direcţie s-a concretizat şi finalizat. Funcţionăm deja ca Unitate de Arşi, iar în acest moment serviciul este ocupat în proporţie de 80 la sută de pacienţi cu arsuri”, a declarat Sidonia Susanu, medic primar chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă din cadrul Spitalului "Sfânta Maria” din Iaşi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.