Secţia de Boli Interne a Spitalului Judeţean Buzău va fi redeschisă cu personalul medical care a ieşit negativ la testele pentru coronavirus, a declarat managerul Spitalului Judeţean Buzău, Claudiu Damian. Totodată, conducerea spitalului aşteaptă rezultatele anchetei epidemiologice pentru a identifica cât mai precis sursa îmbolnăvirii, dat fiind că de la începutul epidemiei la nivelul unităţii sanitare s-au luat toate măsurile necesare şi s-au asigurat toate echipamentele de protecţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din totalul de 33 pacienţi au ieşit 4 pozitivi plus 7 cadre medicale. S-a concluzionat că de astăzi putem deschide secţia cu cadrele medicale care nu sunt infectate. S-a făcut dezinfecţie terminală la nivelul secţiei. În funcţie de rezultatul anchetei epidemiologice o sa începem testarea personalului medical de pe celelalte secţii. Vom începe cu secţia Dializă de unde este medicul depistat pozitiv apoi, funcţie de ce va spune DSP vom continua cu secţiile indicate”, a declarat Claudiu Damian managerul SJU Buzău.

Conducerea Spitalului Judeţean anunţă că sub nici o formă nu se ia în calcul la acest moment închiderea unităţii sanitare. Totodată, se aşteaptă ca ancheta epidemiologică să ofere o serie de răspunsuri despre cum a ajuns virusul în spital.

”Nu se pune problema închiderii spitalului mai ales că această secţie care a fost cu probleme se va redeschide de astăzi cu respectarea strictă a protocoalelor de către cadrele medicale cu purtarea tuturor mijloacelor de protecţie, ceea ce era în vigoare şi până acum. Aşteptăm rezultatele anchetei epidemiologice, să vedem unde a fost vulnerabilitatea şi cum a ajuns virusul în spital  pentru că protocoalele de triaj existau de la intrarea în spital şi pe tot parcursul. Trebuie sa identificam foarte clar cum s-a ajuns la această situaţie şi de aceea facem aceasta anchetă”, a mai declarat Claudiu Damian.

Şapte cadre medicale din Secţia de Boli Interne a Spitalului Judeţean Buzău, acolo unde patru bolnavi au fost depistaţi cu coronavirus, au fost diagnosticate cu COVID-19, în urma testării tuturor angajaţilor care lucrează în această secţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.