Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Alexandru Rogobete afirmă, într-o postare pe Facebook cu ocazia Zilei Naţionale, că vine din ”specialitatea care poate, este cea mai plină de emoţie, viaţă şi moarte - ATI”, unde 2 minute în faţa unui pacient critic îţi oferă ”cea mai puternică lecţie de demnitate si responsabilitate”, în acest context el afirmând că s-a terminat cu ”proiectele doar pe hârtie”, subliniind investiţiile masive făcute în sistemul de sănătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Este doar o chestiune de alegere! Vin din specialitatea care poate, este cea mai plină de emoţie, viaţă şi moarte  - ATI. Acolo, doar 2 minute în faţa unui pacient critic îţi oferă cea mai puternică lecţie de demnitate si responsabilitate! Este mai mult decât evident că ajunge cu proiectele doar pe hârtie, cu strategiile interminabile si doar cu opinii! Investim masiv în sistemul de sănătate, cu responsabilitate şi grijă faţă de oameni! Nu lăsăm pe nimeni în urmă”, a scris Rogobete pe contul personal de Facebook.

Absolvent al Facultăţii de Chimie de la Timişoara, Rogobete a ajuns în preajma profesorului Dorel Săndesc, fost secretar de stat şi el şi considerat unul dintre cei mai buni specialişti ATI , pe care îl consideră mentorul său şi cel care care l-a convins să urmeze şi cursurile Facultăţii de Medicină.

Alexandru Rogobete, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii responsabil cu implementarea PNNR, afirma, în contextul unui control inopinat la spitalul Obregia din Capitală, că banii din PNRR pe sănătate sunt ultimul tren pentru schimbarea înfăţişării sistemului de sănătate din România. 

“Suntem o echipă, nu poţi de unul singur să faci ceva (...) Nu este niciun merit că am primit această funcţie. Nu este nici un cadou şi nu este nici ceva după care viaţa mea să nu mai aibă vreun rost. Nu reprezintă de fapt decât o mare responsabilitate pe care mi-o asum. Dovadă sunt toate proiectele în care am fost implicat sau pe care le coordonez, împreună cu o echipă, pentru că nu aş putea de unul singur”, afirma Rogobete într-un podcast realizat în urmă cu câteva luni, în care a vorbit şi despre evoluţia sa profesională şi cum a ajuns, de fapt, în sistemul medical.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.