Secretarul de stat Alexandru Rogobete a prezentat, la un eveniment organizat de Direcţia Generală pentru Reforme Structurale din cadrul Comisiei Europene, Strategia României de digitalizare în sănătate, care include proiecte de 650 de milioane de euro pentru 200 de unităţi sanitare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat transmis News.ro, la începutul acestei săptămâni, secretarul de stat Alexandru Rogobete a participat la Bruxelles la un eveniment organizat de structurile Comisiei Europene, având ca temă schimbul de experienţă în domeniul strategiei naţionale de digitalizare a sistemului medical din România.

”Oficialul român a prezentat obiectivele generale ale Strategiei Naţionale de Digitalizare în Sănătate şi proiectele de investiţii în digitalizare cu fonduri europene pe care Ministerul Sănătăţii le coordonează. Proiectele de digitalizare din Sănătate sunt parte a primei Strategii Naţionale de Digitalizare, demarată în luna iunie în parteneriat cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi toţi reprezentanţii principalelor instituţii medicale din România. Concret, este vorba de proiecte în valoare de peste 650 milioane de euro care vor fi direcţionaţi către digitalizarea a peste 200 de unităţi sanitare, transformarea digitală a activităţii din Ministerul Sănătăţii şi din subordonate, dezvoltarea sistemului informatic al CNAS şi realizarea unui sistem naţional de telemedicină”, se arată în comunicat.

”Este o onoare pentru noi să fim invitaţi la nivelul Comisiei Europene să prezentăm modelele folosite de Ministerul Sănătăţii pentru realizarea proiectelor de digitalizare a sistemului de sănătate din România. În mod special, colegii de la Brussels au apreciat structura simplă, logică şi clară  a Strategiei Naţionale de digitalizare în Sănătate pe care o realizăm în România. Lucrăm împreună cu responsabilitate şi bună credinţă pentru a schimba în bine înfăţişarea sistemului medical” a declarat Rogobete, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Evenimentul a fost organizat de Direcţia Generală pentru Reforme Structurale din cadrul Comisiei Europene şi a avut loc la Brussels în perioada 3-4 octombrie.

În 24 august, Ministerul Sănătăţii a lansat un nou apel de proiecte, în valoare de 100 de milioane de euro, pentru digitalizarea instituţiilor din domeniul sănătăţii. Este vorba despre achiziţionarea de echipamente IT şi de soluţii digitale pentru debirocratizarea administraţiei medicale. Eligibile să aplice au fost Direcţiile de Sănătate Publică, Institutul Naţional de Sănătate Publică, Institutul Naţional de Transfuzii, Serviciile de Ambulanţă, Agenţia Naţională de Transplant şi lista poate continua.

“Digitalizarea sistemului medical reprezintă o tranziţie importantă către cele mai moderne tehnologii. Utilizarea electronică a datelor, interoperabilitatea, telemedicina şi alte soluţii digitale de management clinic vor duce la creşterea accesului oamenilor la servicii de sănătate, la îmbunătăţirea serviciilor medicale, reducerea erorilor, optimizarea managementului şi a planificării resurselor în sănătate. Mulţumim tuturor experţilor şi instituţiilor partenere pentru implicare în elaboararea primei strategii naţionale pentru digitalizarea sistemului medical din România”, declara la acel moment prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.