Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu afirmă că în continuare statisticile arată că persoanele care fac forme grave ale bolii COVID-19 sunt nevaccinate. De asemenea, sunt expuşi unor forme grave sau decesului cei care au boli cronice. "Cel mai probabil vom avea diverse momente în care va creşte numărul de infectări, nu numai în România, dar nu o să mai fie de amploarea şi impactul pe care le-am cunoscut până acum", consideră el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Pe cazurile pe care le avem în România, cazuri de Terapie Intensivă, mare parte, peste 90% sunt în continuare persoane nevaccinate. Când discuţi despre vaccinare fiecare are o opinie subiectivă. Cert este că realitatea raţional-obiectivă este aceasta: mare parte dintre cei care fac în continuare forme grave, mare parte din persoanele care mor sunt persoane care au comorbidităţi, au factori de risc personal, au boli cronice”, a afirmat Andrei Baciu, vineri seară, la Euronews România. 
 
El a reiterat că variantele care circulă în prezent ale SARS-CoV-2 "nu sunt mai agresive, dar sunt mai contagioase”.
 
El a arătat că persoanele care au trecut prin COVID-19 şi cele vaccinate au "un grad de protecţie” în faţa bolii cauzate de varianta Omicron BA 5. 
 
"Cel mai probabil vom avea diverse momente în care va creşte numărul de infectări, nu numai în România, dar nu o să mai fie de amploarea şi impactul pe care le-am cunoscut până acum”, a susţinut Baciu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.