Secretarul de stat din Ministerul Educaţiei Bogdan Cristescu afirmă că elevii nu merg la şcoală pentru atinge stări de „zen”. Cadrul didactic subliniază că şcoala şi învăţarea nu sunt neapărat activităţi facile, dar în şcoală trebuie creat „un cadru corect, predictibil”, în care fiecare rezultat al învăţării să fie valorizat.
„Din punctul meu de vedere, noi asta trebuie să facem pe şcoală, nu trebuie să facem o stare de zen. Şcoala şi învăţarea nu este neapărat uşoară, dar trebuie să creăm un cadru corect, un cadru predictibil, să valorizăm fiecare rezultat al învăţării”, a afirmat Bogdan Cristescu vineri, la Prima News.
Acesta pune accent pe schimbările din sistemul de educaţie care să îi facă deopotrivă pe elevi şi pe profesori să se implice mai mult.
„Vom da valoare rezultatelor, vom da valoare tuturor disciplinelor şi vom flexibiliza curriculumul, astfel încât să conteze foarte, foarte mult alegerile elevilor, pentru că abordarea de tipul «nu mă interesează ce se face şi de asta nu sunt atent sau de asta nu mă duc», trebuie să dispară în secunda în care tu eşti parte din alegere şi în aceeaşi măsură, abordarea profesorului «pentru mine nu contează dacă înţeleg sau nu înţeleg, eu sunt obligat să urmăresc programa», din nou trebuie flexibilizată şi trebuie văzut cum găsim un echilibru”; adaugă profesorul.
Reprezentantul Ministerului Educaţiei atrage atenţia că, în prezent, sunt profesori care reclamă că, acolo unde au disciplină de examen, elevii sunt „participativi, sau măcar ascultători”, iar la disciplinele care nu sunt de examen, copiii sunt mai interesaţi.

Urmărește-ne și pe Google News
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.