Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Sorin Ion a declarat marţi, în emisiunea Talk News de la Prima News TV, că pregătesc o suplimentare cu peste 1.000 a numărului de posturi pentru categoria consilierilor psihopedagogi, el arătând că ideal ar fi ca la fiecare clasă unde există un copil cu cerinţe speciale, să avem un adult dedicat, dar acest lucru nu se va întâmpla de mâine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Secretarul de stat a declarat că în România avem aproape 3 milioane de copii, de la preşcolari, şcolari până la învăţământul postliceal.

”Numărul personalului suport, şi aici vorbim de consilierii psiho-pedagogi, vorbim de puţin peste 2.000, este un dezachilibru major. În zilele următoare (..) pregătim o suplimentare a numărului de posturi pentru această categorie de personal, peste 1.000 avem în acest moment în vedere”, a anunţat Sorin Ion.

El a precizat că acesta ar fi un prim pas. ”Ideal ar fi ca în fiecare unitate de învăţământ, la fiecare clasă unde există un copil cu cerinţe speciale, să avem un adult dedicat. Nu o să se întâmple asta de mâine şi nu o să putem rezolva probleme istorice care trenează. Copiii cu cerinţe speciale în învăţământul de masă nu i-am adus de ieri sau alaltăieri, avem în continuare şcoli speciale, pentru cei cu tulburări grave”, a spus Ion.

Potrivit secretarului de stat, concluzia este că ne trebuie personal specializat, iar aceşti 3.000 nu vor fi suficienţi, dar este un prim pas. ”Nu ne va fi uşor să găsim o mie şi ceva de oameni calificaţi, dar avem intenţia”, a arătat el.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.