Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Sorin Ion a arătat că, în urma ordinului comun semnat de miniştrii Educaţiei şi Sănătăţii, de luni, în localităţile în care rata de infectare este sub 3 la mie copiii pot reveni la unităţile de învăţământ. "Sunt peste 1.800 de localităţi care au rata de incidenţă sub 3 la mie, mai precis 1.846, ceea ce înseamnă că un număr consistent de copii vor reveni luni la şcoală după o perioadă de învăţământ online, cu precizarea că nu toţi elevii din aceste localităţi erau şi până acum în sistem online pentru că funcţionau după regulile cunoscute", a explicat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"CNSU a abilitat Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii să completeze ordinul comun privind funcţionarea unităţilor de învăţământ preuniversitar, lucru care s-a întâmplat deja, ordinul a fost semnat şi transmis către Monitorul Oficial, urmând a fi publicat astăzi. Din principalele prevederi ale acestei modificări am să prezint doar câteva. Începând cu data de 22 noiembrie 2021, în localităţile în care rata de incidenţă este sub 3 la mia de locuitori activităţile didactice se pot desfăşura cu prezenţa fizică în unităţile de învăţământ preuniversitar, cu respectarea strictă a normelor de protecţie sanitară. Important de ştiut că decizia la nivelul Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ, cu informarea Inspectoratului Şcolar, fără a implica alte instituţii care ar putea să îngreuneze procesul decizional”, a declarat Sorin Ion, vineri, într-o conferinţă de presă. 
 
El a precizat că sunt peste 1.800 de localităţi cu rata de incidenţă sub 3 la mie. 
 
"Astăzi, conform datelor primite de la CNCCI, sunt peste 1.800 de localităţi care au rata de incidenţă sub 3 la mie, mai precis 1.846, ceea ce înseamnă că un număr consistent de copii vor reveni luni la şcoală după o perioadă de învăţământ online, cu precizarea că nu toţi elevii din aceste localităţi erau şi până acum în sistem online pentru că funcţionau după regulile cunoscute. Şi încă o precizare, în localităţile în care rata de incidenţă este mai mare de trei la mie, se aplică în mod evident prevederile existente cu privire la procentul de vaccinare în rândul personalului”, a explicat secretarul de stat în cadrul Ministerului Educaţiei.
 
Ordinul comun al Ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii care reglementează utilizarea testelor rapide din salivă pentru preşcolari şi elevi a fost semnat şi trimis la Monitorul Oficial, vineri, la fel şi instrucţiunile privind administrarea acestora. Ordinul prevede şi faptul că în localităţile cu rata de incidenţă sub 3 la mie, cursurile se pot desfăşura cu prezenţă fizică, indiferent de procentul de vaccinare a personalului din unitatea de învăţământ.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.