Şcolile din municipiul Buzău intră, de luni, în scenariul galben, după ce rata de incidenţă a cazurilor de coronavirus a depăşit pragul de 1 caz la mia de locuitori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit subprefectului judeţului Buzău, Adina Moiseanu, vineri, rata de incidenţă a a cazurilor de COVID 19 în municipiul reşedinţă de judeţ a ajuns la 1.03, ceea ce ce înseamnă că luni şcolile vor trece în scenariul galben. În municipiul Buzău, în ultimele 14 zile s-au înregistrat 135 de cazuri de coronavirus virus.

Odată cu trecerea în scenariul galben, luni, vor mai merge la cursuri doar preşcolarii din municipiul Buzău, elevii din ciclul primar şi elevii din clasele terminale, a 8-a,  a 12-a de liceu şi a 11-a de şcoală profesională.

Situaţia epidemiologică va fi reanalizată la finalul celor 14 zile de scenariu galben şi, în funcţie de rata de incidenţă, se va stabili cum se vor desfăşura cursurile, în continuare.

În judeţul Buzău, sunt 74 de şcoli dintr-un total de 471, care îşi desfăşoară cursurile conform scenariului galben, fiind în online circa 15 mii de elevi. Localităţile în care şcolile sunt în scenariul galben sunt municipiul Buzău, oraşul Pogoanele şi comunele Cozieni, Poşta Câlnău, Mărgăriteşti.

În plus, comuna Colţi este în scenariul roşu, cu o rată de îmbolnăvire de 3,18 la mie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.