Şcolile din municipiul Brăila au trecut în scenariul galben după ce rata de infectare cu noul coronavirus a depăşit un caz la mia de locuitori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila, Cătălin Canciu, începând de marţi, şcolile din municipiul reşedinţă de judeţ au trecut din scenariul verde în scenariul galben, iar în bănci vor merge doar preşcolarii, elevii din ciclul primar şi cei din clasele terminale.

"De azi, şcolile din municipiul Brăila au intrat în scenariul galben. Sunt 81 de şcoli care funcţionează în scenariul galben, adică avem aproape 12.000 de elevi care sunt în online şi aproape 14.000 copii care vin la şcoală", a declarat el.

Cu toate acesatea, autorităţile din învăţământul brăilean spun că unităţile de învăţământ sunt un mediu sigur pentru copii, drept dovadă numărul scăzut al elevilor confirmaţi cu coronavirus de la debutul celui de-al doilea semestru. Incidenţa cazurilor de COVID-19 nu a crescut din cauza îmbolnăvirilor în şcoli, ci din cauza răspândirii coronavirusului în afara claselor de curs.

"Până acum, şcoala e un mediu sigur şi mă bazez pe date certe. Până astăzi, au fost confirmaţi doar 15 copii şi 8 cadre didactice, din 7 şcoli din municipiu şi 4 din judeţ. 61 de clase studiază în online din cauza unor cazuri de COVID în rândul profesorilor", a susţinut Canciu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.