Şcoala Gimnazială "Ionel Teodoreanu” din Sectorul 4 al Capitalei a intrat în scenariul roşu, mutând toate activităţile didactice în online, după ce, miercuri, au fost confirmaţi cu noul coronavirus două cadre didactice şi un elev. La alte două şcoli gimnaziale, nr. 308 şi nr. 190, a fost diagnosticat câte un elev, iar colegii lor de clasă vor face şi ei cursuri online pentru două săptămâni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Primăria Sectorului 4 a dispus în regim de urgenţă, măsuri de dezinfecţie a clădirii în care funcţioneză Şcoala Gimnazială „Ionel Teodoreanu”, după ce în cursul zilei de astăzi, două cadre didactice şi un elev au fost confirmaţi pozitiv la SARS-COV 2. În aceste condiţii, la recomandarea Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, unitatea de învăţământ a intrat în scenariul roşu de funcţionare în condiţii de pandemie – întreaga activitate didactică s-a mutat exclusiv în sistem on-line", au anunţat reprezentanţii Primăriei.

Măsuri de dezinfecţie a spaţiilor de învăţământ au fost luate şi la Şcoala Gimnazială nr. 308 şi la Şcoala Gimnazială nr. 190, acolo unde, tot miercuri, câte un elev a primit confirmarea infectării cu coronavirus. În aceste două cazuri, doar activităţile de învăţare la clasele din care făceau parte copiii au fost sistate fizic, colegii lor urmând a efectua cursuri în sistem on-line în următoarele 14 zile.

Totodată, autoritatea locală a anunţat că va asigura şi testarea tuturor cadrelor didactice care au luat contact cu elevii şi va implementa orice altă măsură ce se va impune.

Sursa citată precizează că măsurile au fost dispuse, împreună cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi cu Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, în baza ordinului nr. 5.487/1.494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-COV-2, potrivit căruia " la apariţia într-o clasă din unitatea de învăţământ a unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2, se suspendă cursurile clasei respective, pentru o perioadă de 14 zile. În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile. La apariţia a 3 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu COVID-19 în clase diferite ale aceleiaşi unităţi de învăţământ, se suspendă cursurile şcolare ale unităţii de învăţământ pe o perioada de 14 zile de la data de debut al ultimului caz".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.