Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a amendat cu 2.000 de lei o şcoală din judeţul Vâlcea, stabilind că aceasta a comis o discriminare indirectă atunci când a constituit clase separate de elevi pe criterii de etnie şi domiciliu. Totodată, şcoala trebuie să remedieze situaţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării a decis, în şedinţa de miercuri, că fapta Şcolii Gimnaziale ”Luca Solomon” din comuna Vaideeni, judeţul Vâlcea, de a constitui clase separate de elevi pe criteriile etnie şi domiciliu reprezintă discriminare indirectă, conform art. 2 alin.3, art. 2 alin 4 coroborat cu art. 11 alin 1 din Ordonanţă.

”Colegiul director a decis aplicarea amenzii contravenţionale în cuantum de 2.000 lei, recomandarea de respectare a Ordinului nr. 6134 /2016 Cadru privind interzicerea segregării şcolare în unităţile de învăţământ preuniversitar şi acordarea unui termen de monitorizare de 6 luni pentru remedierea situaţiei de discriminare. Hotărârea de constatare a fost adoptată cu unanimitate de voturi (8), iar sancţiunea a fost stabilită cu 6 voturi pentru şi 2 împotrivă”, a transmis CNCD.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.