Autorităţile din judeţul Timiş au decis să suspende cursurile, în perioada 9-11 martie, la unitatea de învăţământ din Timişoara unde au fost depistate două cazuri de coronavirus, la elevi de 16 ani din clasa a IX-a.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
La Prefectura Timiş a avut loc o şedinţă a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă în care s-a luat decizia de a se suspenda cursurile la unitatea de învăţământ unde au fost depistate două cazuri de coronavirus. 
 
"Au fost puse în discuţie măsurile care trebuie luate la nivelul acestei unităţi de învăţâmânt şi, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică şi a Inspectoratului Şcolar General, s-a luat, în unanimitate, hotârârea de suspendare a cursurilor la unitatea şcolară, pentru moment, în perioada 9-11 martie. Decizia a fost luată pentru igienizarea generală a întregii unităţi de învăţâmânt”, se arată într-un comunicat de presă de vineri al Prefecturii Timiş.
 
La clasa unde au fost depistaţi pozitiv cei doi elevi, cursurile rămân suspendate pe o perioadă de 14 zile.
 
”Totodată, a mai fost luată o hotârâre conform căreia Inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, doamna profesor Aura Danielescu, să convoace o întâlnire cu toţi directorii de şcoli din judeţul Timiş, pentru a le solicitta să doteze toate unităţile de învăţâmânt cu materiale dezinfectante. În plus, s-a decis ca Inspectorul şcolar general al judeţului Timiş să înceapă, de luni, controale în toate unităţile de învăţământ din judeţ pentru a vedea dacă au fost dotate cu materialele dezinfectante. La rândul lor, directorii de şcoli vor trebuie să prelucreze cu profesorii şi elevii materialele informative destinate prevenirii infecţiei cu COVID 19. De asemenea, Instituţia Prefectului Judeţul Timiş a trimis tuturor unităţilor administrativ-teritoriale şi Consiliului Judeţean Timiş o adresă în care se solicită să asigure fondurile necesare pentru achiziţia materialelor dezinfectante”, mai arată sursa citată.
 
Doar 25 de elevi, dintr-un total de 502, s-au prezentat, vineri, la unitatea de învăţământ din Timişoara unde au fost depistaţi doi adolescenţi cu coronavirus. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş fac apel la calm şi responsabilitate.
 
Autorităţile au confirmat, joi seară, al şaptelea caz de infectare cu noul coronavirus în România, la o adolescentă de 16 ani, colegă de clasă cu elevul de 16 ani din Timişoara diagnosticat cu o zi în urmă. Tânăra a fost transferată la Spitalul "Victor Babeş" din Timişoara.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.