Mai multe şcoli generale şi licee din judeţul Buzău îşi schimbă scenariile după care învaţă elevii, după ce mai mulţi copii şi cadre didactice au fost confirmaţi cu infecţie cu noul coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Buzău, miercuri, în judeţ s-au înregistrat 44 de cazuri noi de COVID-19 la pacienţi cu vârste între 4 şi 84 de ani, judeţul înregistrând o creştere a îmbolnăvirilor faţă de ultimele două săptămâni.

Printre cele 44 de cazuri noi se înregistrează şi numeroşi copii, dar şi adulţi care predau în şcoli.

Astfel, au fost depistaţi pozitivi doi elevi, gemeni, de 13 ani, de la Liceul cu Program Sportiv, acestea fiind primele cazuri din unitatea de învăţământ. Clasa din care provin cei doi fraţi va desfăşura orele exclusiv online în următoarele săptămâni, chiar dacă elevii pozitivi nu au mai fost la şcoală din 24 septembrie.

Un alt caz a fost înregistrat la Colegiul Hasdeu – un elev de 16 ani, din clasa a zecea. Şi în acest caz autorităţile au decis ca orele să se desfăşoare online în clasa din care provine acest copil infectat, măsura fiind în vigoare până la 21 octombrie.

De asemenea, la Şcoala gimnazială "Vasile Voiculescu" din Pârscov s-a luat decizia ca grupa a doua a unei clase a şasea să desfăşoare cursurile după scenariul roşu, după ce un elev a fost depistat pozitiv.

Măsuri s-au impus şi la o şcoală foarte mare din municipiul Buzău, Şcoala numărul 1. Aici, săptămâna trecută, a fost găsit un copil cu COVID-19, iar miercuri a fost confirmat un cadru didactic. În consecinţă, CJSU a decis suspendarea cursurilor "faţă în faţă” la două clase a cincea şi a şasea.

Cea mai mare şcoală gimnazială din judeţ, Şcoala 11 din municipiul Buzău, funcţionează de asemenea după scenariul roşu, fiind închisă timp de două săptămâni după ce au fost depistaţi cu coronavirus doi elevi şi un profesor de sport care predă la mai multe şcoli, dar şi la Seminarul teologic din Buzău.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.