Liderul interimar al USR, Cătălin Drulă şi ministrul de Interne, Lucian Bode, au avut un schimb de replici, miercuri, pe holul Parlamentului, pe marginea unor modificări aduse în comisii la o Ordonanţă despre care liderul USR spune că a dat liber la curse de maşini şi şmecheri cu bolizi. Lucian Bode l-a acuzat pe Drulă că s-a obişnuit să facă ”show”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
 
”Ultima comisie din Camera Deputaţilor a dat liber la curse de maşini şi şmecheri cu bolizi. Dezbatere - ZERO. Critică constructivă ”ZERO. A fost un singur vot, în bloc, fără dezbatere. Democraţie - ZERO. PSD şi PNL arată încă o dată ca siguranţa rutieră nu valorează nimic pentru acest Guvern. În ţara cu o mortalitate înfiorătoare în accidentele rutiere. Între timp, ministrul “şmecherie la volan” Bode doarme pe bancheta din spate a instituţiei pe care o conduce. Avem un duo mortal în Executiv: Grindeanu se asigură că nu avem infrastructură, iar Bode numără victimele de pe şosele învechite. Propunerea intră acum la vot final în plenul Camerei Deputaţilor”, scria în urmă cu o zi liderul interimar al USR, pe Facebook. 
 
El l-a confruntat pe ministrul de Interne, miercuri, care dădea declaraţii pe holul Camerei Deputaţilor. 
 
”Să le spuneţi, ca lider PNL, că nu trece legea asta, Trece sau nu trece?” l-a întrebat Drulă pe ministru. 
 
”Să păstrăm un pic eticheta”, i-a spus Drulă lui Bode, după ce acesta i s-a adresat neprotocolar. 
 
Lucian Bode a replicat: ”Niciodată nu m-ai auzit pe mine că susţin acest modificări. Faci afirmaţii nejustificate, că ministrul de interne susţine aceste modificări, nejustificat. Binenţeles că nu susţin aceste modificări”, a spus Bode, acuzându-l pe liderul USR că vrea să facă ”show”. 
„Te-ai obişnuit să faci show şi aici nu e bine. Te transformi în ce nu trebuie şi nu e bine”, a afirmat Lucian Bode.
 
”Am condus împreună această comisie, niciodată nu am pus şedinţa în acelaşi timp cu alte trei sau patru comisii”, a continuat ministrul. 
 
”Ştiţi ce au spus colegii dumneavoastră, că nu îi interesează.  Eu v-am trimis invitaţie în comisie”, a răspuns Drulă, arătând că USR va vota împotrivă. 
 
”După ce Guvernul vine cu o analiză în trei, patru luni de zile, propune Ordonanţa nr 1, v-aţi trezit că spuneţi că sunteţi şi voi de acord cu ea. Sunteţi într-o mare eroare. Ordonanţa de Urgenţă produce efecte. Ştii care sunt efectele?”, a mai spus Bode. 
 
 
 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.