Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a anunţat, luni, că îşi menţine punctul de vedere de a nu accepta redeschiderea Arenei Naţionale, răspunzându-i astfel preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, căruia îi transmite că ar trebui ca mai întâi să citească legea şi apoi să dea ultimatum.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul Capitalei a spus că atâta timp cât nu este respectată legea şi cât legea nu ne permite organizarea în siguranţă a evenimentelor culturale şi sportive, îşi va menţine punctul de vedere în ceea ce priveşte redeschiderea Arenei Naţionale.

"Este în discuţie o lege, ea nu a fost adoptată încă, nu a intrat în vigoare. După ce va intra în vigoare, o vom analiza şi vom vedea ce hotărâre vom lua. Atâta timp cât nu avem autorizaţia de siguranţă pentru incendiu, eliberată de către ISU, Lia Manoliu rămâne închis. S-au depus toate documentele, s-au făcut teste, aşteptăm să vedem ce spun rezultatele", a explicat primarul.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Acesta i-a răspuns şi preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, care a dat un ultimatum Primăriei Capitalei cu privire la asumarea redeschiderii Arenei Naţionale. Burleanu a spus că selecţionata României va juca meciurile de pe teren propriu la Cluj-Napoca dacă autorităţile locale din Bucureşti nu rezolvă până marţi la prânz problema avizelor stadionului.

"Domnul Burleanu mai intâi să citească legea şi după aceea să dea ultimatum", a spus Sava.

Întrebat cum comentează că ar putea fi dat în judecată de FRF, Sava a spus că, preşedintele federaţiei este liber să facă ce vrea, dar să respecte legea înainte.

"Asta îi recomand", a mai spus primarul general interimar.

Preşedintele FRF l-a acuzat, luni, de populism pe primarul interimar al Bucureştiului, Răzvan Sava, şi a cerut ca Arena Naţională să fie dată în administrarea Federaţiei Române de Fotbal, susţinând că forul pe care îl conduce ar exploata mai bine stadionul. Şeful FRF spune că are susţinerea tuturor organismelor abilitate pentru redeschiderea Arenei Naţionale, numai primăria refuză să-şi de acceptul pentru ca stadionul să găzduiască din nou partide ale echipei naţionale. Burleanu a reafirmat intenţia FRF de a solicitat în instanţă daune pentru pierderile pe care forul de la Casa Fotbalului le va înregistra din imposibilitatea disputării meciului amical cu Spania pe cel mai mare stadion al ţării.

"În mod cert există există un prejudiciu de imagine, îndreptat împotriva echipei naţionale şi a Federaţiei Române de Fotbal şi un prejudiciu pe care primarul interimar al Capitalei îl aduce Bucureştiului şi bucureştenilor. Luăm în calcul, aşa cum am precizat în scrisoare deschisă, să solicităm prejudicii atât de imagine, dar şi financiare. Pentru că avem parte o acţiune exclusiv populistă, interesată de obiective electorale", a declarat Burleanu, luni, într-o conferinţă de presă.

Burleanu a comparat atitudinea primăriei cu cea a femeilor din povestirea Prostia omenească de Ion Creangă. "Redeschiderea Arenei Naţionale nu are doar o miză sportivă, are o miză naţională. Dar se pare că primarul interimar al Capitalei nu înţelege acest lucru. Asumarea răspunderii nu înseamnă să stai cu mâinile în sân şi să te declari neputincios. Să fii responsabil înseamnă să acţionezi, să iei decizii.  Dacă vreţi ca oamenii să-şi amintească de dumneavostră domnule primar interimar nu mai pierdeţi vremea cu afişe electorale şi luaţi decizii. Acum ne holbăm toţi la Arena Naţională ca la drobul de sare, din povestea lui Creangă, al cărui titlu, din respect, nu vreau să-l menţionez astăzi. Primăria nu a luat nicio măsură de remediere a acestei situaţii. Suntem puşi azi să ne uităm la acest drob de sare şi ni se spune că ar putea să cadă mâine", a afirmat Burleanu.

Arena Naţională, inaugurată în septembrie 2011 şi pe care s-a disputat, în mai 2012, finala Ligii Europa, a fost închisă la începutul lunii noiembrie 2015, după tragedia din clubul Colectiv, deoarece nu are avizul ISU. Autorizaţia de securitate la incendiu nu a putut fi eliberată de ISU deoarece nu există agrement tehnic pentru materialul folosit la acoperiş.

Adjunctul inspectorului general al IGSU, Benone-Gabriel Duduc, a declarat, în urmă cu două săptămâni, după o inspecţie la Arena Naţională, că stadionul s-ar putea redeschide dacă Primăria Capitalei şi organizatorii de evenimente îşi vor asuma măsurile de securitate la incendiu.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, la 22 februarie, că federaţia îşi asumă răspunderea pentru organizarea meciului cu Spania, din 27 martie, pe Arena Naţională. La 23 februarie, Burleanu a trimis o scrisoare către Consiliul General al Municipiului Bucureşti în care a cerut o hotărâre pentru ca Primăria Capitalei să-şi asume răspunderea pentru redeschiderea Arenei Naţionale şi a ameninţat cu instanţa în cazul în care acest lucru nu se va întâmpla.

Ca răspuns la aceaste solicitări, reprezentanţii primăriei au precizat că nu vor redeschide Arena Naţională fără o bază legală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.