O sută de persoane din localitatea Răteşti, judeţul Satu Mare, au fost evacuate la Căminul Cultural după ce zeci de gospodării au fost inundate, în urma ploilor abundente care au provocat scurgeri de pe versanţi şi revărsarea Văii Maria. Inundaţii s-au produs în mai multe localităţi din judeţ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Satu Mare, în localitatea Răteşti, 100 de persoane au fost evacuate în Căminul cultural  (o parte din acestea au mers la rude) şi 60 de gospodării au fost inundate. De asemenea, sunt 700 de oi dispărute, iar o porţiune de 250 de metri din drumul european E81 este afectată.
 
 
Acolo se află prefectul judeţului Satu Mare, Altfatter Tamás, împreună cu inspectorul şef al ISU Satu Mare, 10 pompieri militari şi 12 pompieri voluntari din cadrul SVSU Beltiug.
 
 
La Răteşti, inundaţiile s-au produs în urma scurgerilor de pe versanţi, în zonă fiind înregistrate cantităţi de ploi de peste 50 de litri pe metrul pătrat, care au dus la acumularea de debite mari pe Valea Maria, astfel că apele s-au revărsat, inclusiv pe DN 19A.
 
În localitatea Hurezu Mare, sunt 49 de gospodării inundate, o bucătărie de vară dărâmată şi la o fermă sunt 300 de oi izolate. Acolo se află adjunctul ISU Satu Mare, un maistru militar, 10 pompieri militari şi 8 pompieri voluntari din cadrul SVSU Supur.
 
 
În localitatea Socond,  la o fermă sunt aproximativ 100 de oi moarte şi 1,000 izolate, iar o porţiune de 200 de metri din DJ 196A, drumul de acces către Bolda, respectiv Stâna, a fost blocată de ape.
 
Şi în localitatea Racova au fost inundate 4 gospodării.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.